Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate 30 g parmezan ras ulei de măsline sare și piper proaspăt măcinat
Articol de Simona Lazăr, 02 Septembrie 2024, 21:19
Preparare pentru dovleceii napolitani
Se spală dovleceii și se taie în felii subțiri.
Bateți oul și amestecați-l cu dovleceii, astfel încât toate feliile să fie acoperite.
Se încinge o lingură de ulei de măsline și se rumenesc dovleceii.
Se rumenește carnea tocată într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline.
Tăiați șunca și mozzarella în cuburi mici. Se amestecă cu carnea.
Se pune un strat de dovlecei într-un vas de cuptor uns cu ulei. Se acoperă cu amestecul de carne tocată/cașcaval/șuncă.
Se dizolvă pasta de tomate într-un pahar cu apă. Se toarnă jumătate din acesta.
Se adaugă un alt strat de felii de dovlecel.
Acoperiți cu restul de concentrat de roșii.
Se presară cu parmezan ras.
Se coace gratinat la cuptor timp de 15-20 de minute.