Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță muștar 1 linguriță oțet 4 linguri de smântână cu conținut scăzut de grăsimi sau lichidă sare și piper
Articol de Simona Lazăr, 08 Septembrie 2024, 21:32
Preparare pentru Păstrăv la abur cu legume tocate
Se încălzește apa în vasul pentru abur. Se taie roșiile cubulețe și se toacă eșalotul. Se separă coastele de tulpinile de țelină, se curăță de coajă și se spală. Se taie în bastonașe mari. Lăsați frunzele întregi.
Se decojesc morcovii și, cu ajutorul unui curățător de legume, se taie în fâșii.
Se curăță și se spală prazul și se taie în fâșii. Se pun toate legumele în coșul cuptorului. Se acoperă și se fierb timp de 5 minute.
Clătiți păstrăvii. Așezați-i deasupra legumelor. Acoperiți și gătiți timp de aproximativ 12 minute.
Între timp, pregătiți sosul. Amestecați roșiile tăiate cubulețe și șalota cu 1 linguriță de muștar, 1 linguriță de oțet și 4 linguri de smântână lichidă sau degresată, sare și piper.
Se servește păstrăvul aburit pe un pat de legume cu sosul rece într-o sosieră.