Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale de roșii
Articol de Simona Lazăr, 06 Septembrie 2024, 21:25
Preparare pentru Risotto cu ciuperci
Se toacă eșalotul și se curăță ciupercile. Se încălzește supa de pui.
Se pun ciupercile într-o tigaie antiaderentă cu 1 linguriță de ulei de măsline. Se condimentează cu sare. Acoperiți tigaia și lăsați-le să se întoarcă în apă la foc mic, amestecând din când în când.
Se topește eșalota într-o cratiță cu 1 linguriță de ulei de măsline. Se adaugă orezul. Se amestecă bine.
Când orezul este perlat, se toarnă vinul alb, se amestecă și se așteaptă să fie absorbit.
Se toarnă supa de pui fierbinte în reprize, așteptând până când supa a fost absorbită de orez. Se fierbe timp de 20 de minute în total.
Se taie mărunt roșiile uscate la soare. Adăugați-le la risotto. La sfârșit, adăugați ciupercile și sucul lor. Se termină de gătit timp de aproximativ 5 minute.