Rețeta zilei: Sardine pe pat de ceapă
Ingrediente 600 g sardine 2 lămâi 600 g ceapă 6 roșii 2 linguri de ulei de măsline 1 frunză de dafin sare grunjoasă sare și piper proaspăt măcinat
Articol de Simona Lazăr, 09 Septembrie 2024, 21:34
Preparare pentru Sardine pe pat de ceapă
Cereți pescarului să eviscereze și să cântărească sardinele. Clătiți-le bine sub robinet, apoi uscați-le pe hârtie de bucătărie. Puneți-le într-un vas și presărați-le cu o lingură bună de sare grunjoasă. Se stropesc cu suc de lămâie. Se amestecă cu mâna. Se lasă să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră.
Între timp, se curăță ceapa și se taie felii subțiri. Se scufundă roșiile în apă clocotită timp de 10 secunde, apoi se îndepărtează pielița, se taie în două și se îndepărtează semințele. Se toacă pulpa.
Sardinele se clătesc din nou sub robinet și se șterg. Se toarnă o lingură de ulei în caserolă. Se adaugă aproximativ o treime din inelele deceapă și roșiile tocate. Se adaugă frunza de dafin. Așezați sardinele deasupra, de la cap la coadă. Se condimentează cu sare. Se acoperă cu încă o treime dinceapă și roșii. Puneți încă un strat de sardine deasupra. Se condimentează cu sare. Se termină cu restul deceapă și roșii. Se condimentează cu sare. Stropiți cu uleiul rămas. Se închide tigaia și se gătește la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Se aranjează într-un vas. Se condimentează bine cu piper.