Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Sardine pe pat de ceapă

Ingrediente 600 g sardine 2 lămâi 600 g ceapă 6 roșii 2 linguri de ulei de măsline 1 frunză de dafin sare grunjoasă sare și piper proaspăt măcinat

Articol de Simona Lazăr, 09 Septembrie 2024, 21:34

Preparare pentru Sardine pe pat de ceapă

Cereți pescarului să eviscereze și să cântărească sardinele. Clătiți-le bine sub robinet, apoi uscați-le pe hârtie de bucătărie. Puneți-le într-un vas și presărați-le cu o lingură bună de sare grunjoasă. Se stropesc cu suc de lămâie. Se amestecă cu mâna. Se lasă să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră.
Între timp, se curăță ceapa și se taie felii subțiri. Se scufundă roșiile în apă clocotită timp de 10 secunde, apoi se îndepărtează pielița, se taie în două și se îndepărtează semințele. Se toacă pulpa.
Sardinele se clătesc din nou sub robinet și se șterg. Se toarnă o lingură de ulei în caserolă. Se adaugă aproximativ o treime din inelele deceapă și roșiile tocate. Se adaugă frunza de dafin. Așezați sardinele deasupra, de la cap la coadă. Se condimentează cu sare. Se acoperă cu încă o treime dinceapă și roșii. Puneți încă un strat de sardine deasupra. Se condimentează cu sare. Se termină cu restul deceapă și roșii. Se condimentează cu sare. Stropiți cu uleiul rămas. Se închide tigaia și se gătește la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Se aranjează într-un vas. Se condimentează bine cu piper.

Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei
Rețeta zilei: Mei în stil împărătesc
Reteta zilei 15 Iunie 2024, 22:40

Rețeta zilei: Mei în stil împărătesc

Riz à l'Impératrice, un desert oarecum uitat, a fost creat pentru împărăteasa Eugénie de Montijo, soția lui Napoleon al...

Rețeta zilei: Mei în stil împărătesc