Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei
Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare și piper proaspăt măcinat
Articol de Simona Lazăr, 01 Septembrie 2024, 21:16
Preparare pentru sufleu de dovlecei
Preîncălziți cuptorul la 180°C (marcaj gaz 6).
Se spală dovleceii și se pun în apă clocotită sărată timp de 10 minute. Se strecoară. Se lasă să se răcească. Se taie capetele. Împărțiți fiecare dovlecel în două pe lungime.
Folosind o lingură mică, îndepărtați jumătate din pulpă, astfel încât fiecare jumătate de dovlecel să formeze o tavă. Se pune această pulpă treptat în bolul blenderului. Se adaugă parmezanul, nucșoara, sarea și piperul și se mixează până când amestecul devine un piure omogen.
Se bate albușul de ou până se întărește. Se încorporează cu grijă în piure. Se potrivesc condimentele.
Se umplu jumătățile de dovlecel cu mousse. Așezați-le una lângă alta într-un vas de gratinat uns cu ulei.
Coaceți timp de 40 de minute (dacă este necesar, adăugați câteva linguri de apă pe fundul vasului).
Crusta dovleceilor umpluți trebuie să fie aurie. Se servesc imediat.