Rețeta zilei - Terlaner Weinsuppe/ Supă de vin alb
Ingrediente: 500 ml supă concentrată de vită (stock; pregătită dinainte, din oase de vită, cu carne, morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ceapă albă şi bouquet garni), 250 ml vin alb, sec, de Terlano (dacă nu e de Terlano, merge orice vin alb sec), 250 ml smântână, 5 gălbenuşuri, sare, scorţişoară, crutoane de pâine, unt.
Articol de Simona Lazăr, 18 Octombrie 2023, 07:19
Mod de preparare: Puneţi la fiert supa de vită (stock-ul), împreună cu vinul. Puneţi sare. Frecaţi într-un castron gălbenuşurile cu smântâna, încorporaţi puţin câte puţin supă fierbinte (două polonice), după care compoziţia astfel obţinută o turnaţi în oală, amestecînd continuu (focul trebuie să fie dat la economic). Cuburile de pâine (crutoane) le prăjiţi în unt, doar cu puţin timp înainte de a fi servite. Puneţi supa de vin în farfurii sau boluri, presăraţi scorţişoară şi puneţi deasupra crutoanele crocante.