Salată de iarnă
V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii? Iată o rețetă pe care să o apreciați!
Articol de Simona Lazăr, 30 Noiembrie 2023, 20:35
Ingrediente: 2 conopide, 2 sfecle, 2 castraveți murați, 3-4 cartofi, 2 țeline (de mărime potrivită), 1 kg fasole verde (sau fasolea dintr-un borcan de 800 g, scursă bine), 4 gălbenușuri, 1 lingură de muștar, o lingură de oțet, o cană de ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Fierbeți conopida și defaceți-o în buchețele. Fierbeți cartofii și sfecla (separat); sfecla o puteți și coace în cuptor. Tăiați cartofii și sfecla în bețișoare subțiri. Tăiați, de asemenea, rădăcina de țelină (crudă), castraveții îi tăiați în cubulețe și se storc bine, iar fasolea – dacă e proaspătă sau decongelată, o veți fierbe întâi – o lăsați întreagă și doar o scurgeți bine. Din gălbenușuri și ulei preparați maioneza, în care adăugați o lingură de oțet și două linguri de apă, apoi o amestecați cu legumele preparate ca mai sus. Dacă doriți, o puteți orna, ca pe salata de bouef.