Salată de linte cu somon afumat
Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de cuburi de somon afumat sare și piper proaspăt măcinat
Articol de Simona Lazăr, 04 Septembrie 2024, 21:23
Preparare pentru salată de linte cu somon afumat
Se scarpină morcovul și se taie în fluiere mari. Se curăță ceapa și se taie în sferturi.
Puneți-le într-o cratiță, adăugați lintea și acoperiți generos cu apă. Fierbeți timp de aproximativ 30 de minute. Adăugați sare doar pe trei sferturi din timpul de gătire.
Între timp, se clătește, se usucă și se toacă arpagic. Se decojește lămâia și se rezervă pulpa.
Se scurge lintea și se rezervă zeama de gătit. Se scot șuvițele de morcov și sferturile de ceapă. Se păstrează linte caldă într-o salatieră.
Se amestecă fluierele de morcov, sferturile de ceapă, pulpa de lime, sucul de lămâie și lingura de ulei de măsline. Se adaugă puțin din sucul de fierbere de la linte pentru a obține un sos omogen. Se potrivesc condimentele.
Se adaugă arpagic tocat și somon afumat tăiat cubulețe în bolul cu linte. Se amestecă bine.
Se toarnă peste sos, se amestecă din nou și se servește.