Supă de năut
Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de coriandru, tocat mărunt 1 legătură de pătrunjel tocat fin 1 lingură de harissa (opțional) 1 lingură de turmeric sucul de la 2 lămâi mari sare și piper
Articol de Simona Lazăr, 17 Mai 2024, 14:25
Mod de preparare:
Spălați și înmuiați năutul în apă pentru câteva ore sau peste noapte.
Scurgeți năutul. Puneți năutul într-o cratiță cu apă rece și fierbeți-l la foc mic până se înmoaie. Adăugați lintea la năut până când lintea este fragedă.
Într-o tigaie, rumeniți ceapa în uleiul de măsline. Adăugați ceapa și roșiile tocate la năut și linte. Adăugați încă puțină apă dacă este necesar. Se condimentează cu sare, piper, turmeric și suc de lămâie. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de ½ oră.
Se ia de pe foc și se adaugă coriandrul și pătrunjelul tocate mărunt. Se fierbe din nou la foc mic până când lintea și năutul sunt foarte fragede și gustoase. Adăugați puțină apă dacă este necesar.