Tartă cu cartofi și șuncă
Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri
Articol de Simona Lazăr, 07 Septembrie 2024, 21:26
Preparare pentru Tartă cu șuncă și cartofi
Decojiți, spălați și uscați bine cartofii.
Radeți-i ca pe morcovi (folosind o mandolină sau o răzătoare cu găuri medii). Întindeți-i pe un șervet de bucătărie curat și condimentați-i cu sare și piper. Amestecați cu mâna pentru a distribui uniform condimentele.
Degresați șunca și tăiați-o în fâșii subțiri.
Ungeți cu ulei o tigaie antiaderentă. Turnați un strat de cartofi rași peste șuncă. Apoi adăugați restul de cartofi. Apăsați în jos, astfel încât să fie distribuiți uniform.
Se fierb la foc mic cu capac timp de 10-15 minute. Se ridică cu o spatulă pentru a verifica dacă partea inferioară este aurie.
Întoarceți tigaia pe o farfurie rotundă. Se adaugă restul de ulei, se pune prăjitura înapoi și se gătește ușor pe cealaltă parte timp de aproximativ 10 minute.