Tarta de migdale cu ouă bătute
Pasta de migdale este surprinzător de gustoasă. Deoarece nu este sărată, o puteți folosi pentru tot felul de preparate: o tartină cu fructe sau legume crude, de exemplu. Lasă-ți imaginația să zburde!
Articol de Simona Lazăr, 11 Septembrie 2024, 21:36
Ingrediente: pudră de migdale
150 g pudră de migdale
1 lingură de parmezan ras sau brânză Conté
1 lămâie netratată
5 crenguțe de pătrunjel cu frunze plate
4 ouă
1 lingură de ulei de măsline
sare și piper proaspăt măcinat
Preparare pentru Tarta de migdale cu ouă amestecate
Într-un bol, amestecați pudra de migdale cu brânza rasă și sucul de lămâie (păstrați coaja). Se amestecă bine până se formează un aluat, adăugând puțină apă dacă este necesar. Se formează o bilă și se aplatizează cu un cilindru. Se tapetează 4 forme de tartă individuale cu aluat.
Se toacă frunzele de pătrunjel.
Se încinge o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline la foc mediu. Se sparg ouăle în tigaie, se amestecă bine și se fierb ușor, amestecând constant, până când sunt amestecate, dar moi. Se condimentează cu sare și piper. Apoi se dă prin răzătoare puțină coajă de lămâie peste ele și se amestecă din nou.
Se desfac tartele și se întind ouăle amestecate peste ele. Se presară cu pătrunjel tocat.