Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tarta de migdale cu ouă bătute

Pasta de migdale este surprinzător de gustoasă. Deoarece nu este sărată, o puteți folosi pentru tot felul de preparate: o tartină cu fructe sau legume crude, de exemplu. Lasă-ți imaginația să zburde!

Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 11 Septembrie 2024, 21:36

Ingrediente: pudră de migdale

150 g pudră de migdale

1 lingură de parmezan ras sau brânză Conté

1 lămâie netratată

5 crenguțe de pătrunjel cu frunze plate

4 ouă

1 lingură de ulei de măsline

sare și piper proaspăt măcinat

Preparare pentru Tarta de migdale cu ouă amestecate

Într-un bol, amestecați pudra de migdale cu brânza rasă și sucul de lămâie (păstrați coaja). Se amestecă bine până se formează un aluat, adăugând puțină apă dacă este necesar. Se formează o bilă și se aplatizează cu un cilindru. Se tapetează 4 forme de tartă individuale cu aluat.
Se toacă frunzele de pătrunjel.
Se încinge o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline la foc mediu. Se sparg ouăle în tigaie, se amestecă bine și se fierb ușor, amestecând constant, până când sunt amestecate, dar moi. Se condimentează cu sare și piper. Apoi se dă prin răzătoare puțină coajă de lămâie peste ele și se amestecă din nou.
Se desfac tartele și se întind ouăle amestecate peste ele. Se presară cu pătrunjel tocat.

Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume