Tournedos în sos creol
Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de ulei de măsline 1 buchet garni 1 dl de oțet de sherry sare, praf de piper
Articol de Simona Lazăr, 18 Mai 2024, 14:27
Mod de preparare:
Se opăresc roșiile timp de 30 de secunde, apoi se curăță, se curăță de semințe și se taie în cubulețe.
Într-o tigaie, se sotează la foc mare în uleiul de măsline șalota și usturoiul. Adăugați roșiile, buchetul garni, un vârf de cuțit de piper cayenne și sare. Gătiți, neacoperit, până când sucul de roșii s-a evaporat. Îndepărtați buchetul garni și treceți amestecul (pasați) printr-o sită pentru alimente.
Se prăjesc ardeii pentru a fi mai ușor de decojit și se taie în bucăți mici. Adăugați-i în sosul de roșii, împreună cu oțetul de sherry, și gătiți încă 5 minute.
Se prăjesc tournedos și se stropesc cu sosul înainte de servire.