Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche

Plăcinta cu varză murată este o variantă grozavă pentru iarnă şi are un gust excelent. Reţeta este ca a bunicii şi are parfumul copilăriei.

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche
Foto: pixabay

21 Noiembrie 2023, 12:21

Se prepară foarte uşor şi rapid - încercaţi-o chiar astăzi şi bucuraţi-vă rudele şi prietenii cu ea. Produse necesare: 1/2 kg foi de plăcintă, 200 g de varză murată, 1 ceapă, 160 g de orez, 400 g carne tocată, ulei, chimen, piper, sare.
Mod de preparare: Primul pas al reţetei este să spălaţi orezul şi să îl puneţi la fiert. Separat, tocaţi mărunt o ceapă şi o prăjiţi puţin. Adăugaţi carnea tocată cu chimenul şi, de asemenea, prăjiţi până se sfărâmă. Se toarnă o jumătate de pahar cu apă. Se pune varza murată tocată şi se adaugă puţină apă. Cand produsele se înmoaie şi apa fierbe, adaugăm orezul fiert. Se adaugă condimentele - piper negru, chimen şi sare după gust. Rulaţi două foi de plăcintă, la un capăt puneţi umplutura şi rulaţi-o. Aranjaţi-o în tavă şi continuaţi tot aşa până se termină umplutura. Se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Apoi se acoperă cu o folie şi se coace încă 20 de minute.

RADOR

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume