Intuiție: ar trebui să îți asculți vocea interioară?
Vă aflați într-o situație destul de complicată și trebuie să luați o decizie. Așa că vă gândiți la ea și credeți că știți care este decizia corectă, logică, pe care trebuie să o luați.
Articol de Simona Lazăr, 13 Ianuarie 2024, 19:05
Dar... mica ta voce interioară te avertizează că această decizie nu o mulțumește și te îndeamnă să alegi alta, în ciuda logicii primei tale alegeri. Pe cine ar trebui să asculți? Vocea ta interioară intuitivă sau rațiunea ta?
Inteligența emoțională contează
Știm cu toții că a gândi pur și simplu cu capul te conduce la alegeri greșite. De fapt, emoțiile tale, chiar dacă nu par la fel de rezonabile ca mintea ta logică, tind să includă factori care sunt greu de numărat și de comparat.
De exemplu, doriți să formați un parteneriat cu cineva. Totul pare să meargă ca pe roate. Și totuși, mica ta voce interioară îți spune că nu are încredere în acest potențial partener. Îți dă o senzație proastă. Poate că are dreptate! Poate că această persoană nu este atât de de încredere sau de onestă pe cât pare, iar intuiția ta poate simți asta.
Așa că, sincer, ar fi o greșeală imensă să nu asculți acea voce interioară și să nu o iei în seamă... Asta nu înseamnă neapărat să renunți imediat la parteneriat, ci poate să îți iei puțin mai mult timp și să afli mai multe despre acest posibil partener, de exemplu.
Vocea ta interioară a sesizat limbajul non-verbal
Dacă această voce interioară îți vorbește, este pentru că reacționează la semnalele pe care le-a detectat.
Semnale care, de multe ori, nu sar în ochi. Poate fi vorba de limbajul non-verbal, de expresiile faciale ale unei persoane, de postura ei, de sunetul vocii, de tonul sau inflexiunile ei... Poate fi, de asemenea, o atmosferă pe care o simțiți între diferite persoane, tensiune sau resentimente... Sau, dimpotrivă, martori ai unei anumite armonii.
De îndată ce vă dați seama că această voce interioară nu este vocea oricărui lucru, ci că poartă o semnificație care vă este uneori ascunsă, este esențial să o luați în considerare.
Percepțiile inconștiente ale vocii dumneavoastră interioare
Imaginați-vă că vizitați o casă. Nu are dimensiunea pe care v-o doreați, nici nu este expusă așa cum ați visat, nici nu este amenajată într-un mod foarte potrivit. Și totuși, vă îndrăgostiți la prima vedere! Acest lucru se poate întâmpla nu pentru că nu știți ce vă doriți, ci pentru că anumite criterii sunt greu de obiectivat, chiar dacă sunt importante pentru dumneavoastră. Poate că vă place luminozitatea, sau vă simțiți bine acolo datorită priveliștii spre o grădină, amenajării ocupanților anteriori, atmosferei din cartier...
Așadar, de multe ori este mai inteligent să alegeți acest nou loc de locuit, decât un apartament care îndeplinește toate criteriile obiective, dar care nu vă atrage cu adevărat!
Vocea dvs. interioară se exprimă, de asemenea, atunci când percepe elemente negative.
A-ți asculta vocea interioară nu înseamnă să o urmezi 100%.
Deși este bine să o asculți, vocea ta interioară nu este magică.
Nu are întotdeauna dreptate. Ea percepe și analizează tot felul de mesaje din lumea exterioară. Apoi le confruntă cu sinele tău interior. Dar acest sine interior, adâncurile ființei tale, nu este alcătuit în întregime din lucruri pozitive. La fel ca noi toți, și tu ai temerile și limitele tale. Iar vocea aceea mică din interiorul tău poate încerca să evite confruntarea cu ele. Poate să vă spună: "Nu pleca! Nu participa la acest concurs, este prea dificil pentru tine, nu vei reuși niciodată...". Pur și simplu pentru că vă lipsește încrederea în sine. Știi că ai ceea ce trebuie, dar în adâncul sufletului nu crezi asta. În acest caz, poți să asculți acea voce, dar dacă te apuci de treabă, vei avea dreptate!
Pe de altă parte, vocea ta interioară te poate încuraja să mergi mai departe, chiar dacă știi că, dacă ești sincer, te vei îndrepta direct spre zid. Pentru că uneori refuză să facă față anumitor realități. Această voce interioară poate fi prinsă în capcană de emoțiile, dorințele și visele tale. Are o latură copilăroasă, nu întotdeauna realistă.
Ascultă-ți vocea interioară, dar nu o face stăpână pe ea
În cele din urmă, a fi adult și împlinit înseamnă să-ți accepți și să-ți asculți vocea interioară.
Apoi, să o confrunți cu vocea rațiunii și să îți oferi libertatea de a alege între cele două căi propuse de aceste două voci.
Dar fiți siguri, ele sunt adesea de acord una cu cealaltă. Cele mai multe alegeri sunt relativ simple. Doar anumite situații se află la răscrucea a două lumi antagoniste. Așadar, la această răscruce, depinde de tine să alegi viața care ți se potrivește...