6 semne că nu mănânci cât şi ce trebuie
În timp ce majoritatea oamenilor îşi fac griji despre pierderea în greutate şi evită tentaţia de junk food şi alimente nocive pentru organism, mai sunt şi alţii care au nevoie de mai multe alimente.
07 Septembrie 2015, 08:15
Oamenii care nu sunt bine hraniti incep sa aibe o serie de probleme de sanatate din cauza lipsei de calorii si substante nutritive de care organismul are nevoie.
Iata 6 semne care va indica ca nu mancati cat trebuie:
Nu ati reusit sa pierdeti in greutate
Credeti sau nu, multi oameni care insoțesc dieta lor cu exercitii riguroase, nu reusesc sa piarda in greutate! Un deficit de calorii poate duce la pierderea in greutate durabila si deficite mai mari duce la schimbari in metabolism. Organismului nu-i plac schimbarile drastice prin modificarea in tiroida, glande suprarenale și hormoni. Aceste modificari pot duce la retentia de grasime corporala ca alte efecte negative asupra sanatatii.
Nivel mare de zahar in sange
Aportul inadecvat de calorii poate cauza probleme cu controlul de zahar din sange. Cea mai frecventa problema este hipoglicemie, sau nivelul crescut al zaharului din sange. Efectele sunt transpiratie, slabiciune, ameteala, confuzie, printre altele.
Au probleme cu somnul
Somnul este, de asemenea, afectat atunci cand nu avem o dieta adecvata si este probabil sa apara insomnia sau probleme cu somnul.
Acest lucru se datoreaza faptului ca nivelul de zahar din sange este mai mic in timpul nopții, iar ficatul foloseste glucoza stocata pentru a mentine nivelul de zahar din sange stabil.
Daca nu aveti o dieta adecvata, ficatul nu are rezervele pentru a mentine stabilitatea acestor niveluri. Cresterea aportului caloric mai ales de carbohidrati, va ajuta sa puteti adormi mai rapid si fluent.
Starea de spirit se schimba brusc
Cand va este foame simtiti o stare de furie si iritabilitate. Mai multe studii au aratat ca schimbare a starii emotionale poate rezulta din aportul alimentar inadecvat. Asa cum am mentionat mai devreme, lipsa de alimente poate duce la hipoglicemie. Si, cum creierul are nevoie de zaharul din sange pentru a functiona optim, el este responsabil pentru modificari ale dispozitiei.