Adepţii băuturilor light mănâncă mai mult
Burger, cartofi prăjiţi şi o băutură light. Un cocktail de multe ori ales pentru a echilibra o mică abatere alimentară.
30 Septembrie 2015, 05:56
Nimic mai fals, atrage atenţia un studiu, care arată că băuturile dietetice sunt asociate cu o creştere a consumului de alimente cu valoare nutritivă scăzută. Autorul acestei cercetări, Ruopeng An, a analizat răspunsurile a 22.000 de adulţi americani la un sondaj naţional privind sănătatea şi alimentaţia.
Fiecare participant a indicat pe un chestionar ce a consumat în ultimele două zile.
Datorită acestor adnotări, cercetătorul a putut să distingă cinci tipuri de băuturi preferate: cafea, ceai, alcool, băuturi cu zahăr, precum şi echivalentele lor dietetice. El a recenzat apoi diferitele produse alimentare care nu sunt necesare pentru funcţionarea organismului, bogate în energie, dar cu un profil nutriţional slab (biscuiţi, îngheţată, ciocolata, chipsuri etc).
Alimente care nu sunt necesare
Peste 90% din americani consumă în fiecare zi alimente care nu sunt necesare pentru organismul uman. În medie, 482 de calorii provin de la astfel de produse. Dar şi diferitele băuturi consumate aduc energie corpului uman, dintre care băuturile îndulcite şi alcoolul au cel mai mare aport caloric.
Cafeaua este băutura preferată de respondenţi (53%), înaintea băuturilor răcoritoare (43%), a ceaiului (26%), alcoolului (26%) şi băuturilor dietetice (21%). Iar patru din 10 americani combină mai multe dintre aceste categorii pe parcursul unei zile obişnuite.
Băuturile cele mai populare sunt şi cele care se asociază cu un consum crescut de calorii "solide". Într-adevăr, oamenii care preferă băuturile dietetice şi cafeaua sunt cei care mănâncă mai multe alimente care nu sunt necesare.