Alimentația longevitaţii
Mâncăm de obicei în grabă, în general hrană săracă în elemente nutritive, dar bogată în calorii, dietă ce are efecte nedorite în ce priveşte greutatea corpului, aspectul pielii, trăinicia părului, echilibrul hormonal, sistemul muscular şi imunitatea.
04 Noiembrie 2015, 04:47
Lucrurile nu stau mai bine nici în cazul doamnelor şi domnişoarelor ce trec de la o cură de slăbire la alta.
Aliatele tinereții
FRUCTELE ȘI LEGUMELE
Verzi, galbene, roşii sau portocalii, vegetalele se găsesc într-o gamă foarte variată de culori, pe care este foarte bine să le combinaţi între ele. Preferaţi salatele asortate: portocale, morcovi, mere, sfeclă şi kiwi, în anotimpul rece; ardei graşi, piersici, căpşune, ridichi şi cireşe, vara. Prelucrarea termică implică o micşorare a valorii nutriţionale.
ULEIURILE VEGETALE
Fie că sunt extrase din floarea-soarelui, măsline, sâmburi de struguri, fie din soia, trebuie consumate alternativ. Reprezintă o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali (omega-3 şi omega-6), care contribuie la păstrarea echilibrului hormonal al fenneii.
Asigurarea necesarului zilnic de astfel de elemente reglează ciclul menstrual sau poate reduce bufeurile asociate menopauzei. Omega-3, mai ales, favorizează destocarea adipocitelor (celulele grase).
OLEAGINOASELE
Migdalele, nucile, alunele, arahidele, fisticul sunt surse importante de acizi graşi esenţiali, cu condiţia să fie consumate ca atare, doar decojite, nu prăjite sau sărate.