Anemia se tratează cu mâncare chinezească. Află 5 rețete de gătit acasă
Consecință a dietei sărace în vitamine și minerale, de pe durata sezonului rece, anemia este un rezultat al reducerii globulelor roșii din sânge și, în consecință, scăderea cantității de oxigen pe care acesta o transportă.
27 Octombrie 2018, 08:16
“Primele simptome sunt pierderea apetitului, apariția amețelilor și a sunetelor din urechi, instalarea constipației, a iritabilității și durerilor de cap. Este interesant de observat faptul că, în China, anemia este un fenomen foarte rar. Statisticile arată că în această țară, acumulările de fier în organismul chinezilor sunt mult mai mari decât la locuitorii Statelor Unite. Cercetătorii științifici care au analizat aceste lucruri și cauzele lor au constatat că nu hrana chinezilor este mai bogată în fier, ci preparatele realizate în tigăile de oțel (deja, vestitele wok-uri) , precum și existența unei cantități mari din acest element în praful respirat de chinezi”, a declarat, pentru Ziar Medical, Adrian Florea, președintele Fundației Române Qitaky.
Acesta ne recomandă câteva remedii simple pentru combaterea anemiei:
Mâncare de Tofu și albuș de ou (rețetă pentru a trata anemia): Se pun la congelat 500 g brânză de soia (Tofu); apoi se pune în apă caldă; când brânza s-a înmuiat se scoate din apă și se răstoarnă într-un vas în care se află două albușuri de ou, lăsându-se timp de 5 minute. Se transferă într-un vas mai mare din ceramică sau sticlă, iar acesta se așează într-un alt vas pentru fierbere Bain-Marie, timp de 15 minute. Preparatul se consuma cald, asezonat cu sos de soia și alte condimente, după gust.
Tocănita de ficat și spanac (rețetă pentru a trata anemia): Se pun la fiert 500 ml apă; când dă în clocot, se adaugă 125 g ficat de vițel (tăiat în cubulețe) și 250 g spanac. Se fierbe înăbușit timp de 45 minute, verficându-se din când în când dacă nu s-a evaporat toată apa și adăugând, dacă este nevoie. Se consumă caldă și condimentată.
Mâncare de curmale cu orez (rețetă pentru a trata anemia): În 250 ml apă care fierbe, se pun 100 g orez brun sau dulce și 30 g curmale rosii. Se continuă fierberea până când orezul este pe jumătate fiert, apoi adăugați puțin zahăr brun. Se bea zeama o dată pe zi, timp de 15 zile.
Rinichi (rețetă pentru a trata anemia): Se prepară un rinichi de porc (sau de vită, vițel, sau miel), ținându-l timp de 30 minute în apă caldă; apoi se taie în felii subțiri și se pune la fiert. Se poate pune și sare, la urmă, precum și alte condimente. Se mănâncă o dată pe zi, până la recuperare completă.