Călătoria cu mijloacele de transport în comun - o altfel de dietă care te „scapă” de 2-3 kilograme
Nu este chiar o dietă, în adevăratul sens al cuvântului, dar rezultatele cercetării merită să fie luate în seamă atunci când ne propunem să găsim un stil de viață care să ne ajute să slăbim și, mai ales, să păstrăm silueta obținută, după o cură de slăbire.
22 Noiembrie 2022, 15:33
Persoanele care folosesc transportul în comun, merg pe jos sau pe bicicletă ca să ajungă la serviciu au în medie cu 2,5-3 kg mai puțin decât cele care preferă mașina, susține un studiu apărut în British Medical Journal.
Autorii studiului — cercetători de la London School of Hygiene & Tropical Medicine și de la University College din Londra — au înregistrat indicele de masă corporală (IMC) și nivelul de grăsime de la 7.534 de persoane și au comparat apoi datele în funcție de modul de deplasare până la locul de muncă. Dintre participanți, numai 10% au declarat că folosesc transportul în comun, merg pe jos sau pe bicicletă.
Rezultatele studiului au fost impresionante. Iată la ce concluzie au ajuns cercetătorii, în funcție de sexul, vârsta și habitudinile celor studiați.
Femeile aflate în această situație au în medie cu 2,5 kg mai puțin decât cele care recurg la mașină, IMC-ul lor fiind cu 0,7% mai mic, iar bărbații care nu apelează la automobil au în medie cu 3 kg mai puțin decât conducătorii auto și un IMC cu 1% mai mic. Specialiștii au luat în considerare diferențele socio-economice, vârsta, alimentația și nivelul de activitate fizică la locul de muncă.
Concluziile studiului confirmă ceea ce se știa deja și anume că mișcarea are efecte benefice asupra sănătății și a prevenirii obezității, recunoscută ca 'boală gravă' de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din 1997.