Cum îi putem determina pe copii să mănânce legume
Legumele sunt de obicei alimente dezavantajate în comparație cu altele. În primul rând, acestea sunt relativ scăzute în calorii și, prin urmare, au mai puține efecte fiziologice perceptibile, cum ar fi sațietatea.
06 Octombrie 2021, 08:28
Un factor biologic care determină copiii să nu le placă legumele este gustul lor și ceea ce implică acel gust.
Majoritatea legumelor nu sunt foarte dulci, iar unele au și compuși cu gust ușor amar sau sulfuros (spanac, fenicul, conopidă, varză de Bruxelles etc.). Sensibilitatea copiilor la aceste molecule depinde de percepția lor asupra amărăciunii.
Acest gust amar este cauzat de conținutul de calciu, precum și de prezența compușilor benefici precum fenoli, flavenoizi, izoflavone, terpene și glucosmolați.
În cele din urmă, respingerea legumelor de către copii este adesea legată de lipsa diversității. Doar pentru că un copil respinge morcovii rași nu înseamnă că nu se va bucura de morcovi gătiti sau de roșii crude.
De aceea, este important să încurajăm copiii, care se află în mijlocul dezvoltării preferințelor alimentare, să mănânce în mod repetat o varietate de legume. (PM)
Oamenii de știință australieni au găsit cea mai eficientă tactică prin care părinții pot determina copiii să mănânce legume – familia să mănânce împreună și copiii și aceștia să participe la pregătirea meselor, scrie ”Daily Mail”. Comenzile stricte sau oferirea unor recompense precum statul la televizor, provoacă capricii.
Hrănirea forțată nu are niciun efect și îi poate determina pe copii să refuze în permanență anumite produse. Oamenii de știință au analizat rezultatele a 80 de studii pe această temă, scrie BTA. Alte sfaturi pe care le dau este să mănânce la o anumită oră, să se oprească televizorul, astfel încât accentul să fie pus pe mâncare, să evite stresul, pentru a nu fi pedepsiți.
Studiul a implicat oameni de știință din marile universități din Australia. Preferințele copiilor pentru o anumită textură sau culoare a alimentelor sunt dificil de schimbat. Cu toate acestea, altele sunt legate de factori externi.
Oamenii de știință îi sfătuiesc pe părinți să se concentreze exact asupra acestora, scrie Rador.
Foto: pixabay