DIETA CU CIUPERCI. Cum să SLĂBEȘTI NATURAL și sănătos
Cu gust savuros și inconfundabil, conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc.
22 Octombrie 2015, 04:20
Principalul avantaj al ciupercilor este numărul foarte mic de calorii, precum și faptul că pot înlocui carnea cu succes. Conținutul ridicat de proteine transformă ciupercile într-un bun substitut al cărnii, ceea ce înseamnă că, dacă alegi să înlocuiești carnea cu ciupercile, vei reuși să reduci numărul zilnic al caloriilor cu până la 400. În plus, acestea dau senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D, foarte importantă pentru întărirea oaselor și a dinților. Conținutul bogat în calciu, potasiu și seleniu al ciuprcilor ajută metabolismul și funcțiile mușchilor. De asemenea, ciupercile sunt benefice dietei zilnice datorită unor substanțe numite beta-glucani, care întăresc sistemul imunitar. Aceștia îmbunătățesc rezistența în fața infecțiilor, tumorilor și a bolilor cardiovasculare.
Toate acestea fac ca ciupercile să fie ideale atât pentru slăbit, cât și pentru menținerea sănătății și echilibrului organismului tău.
Dieta cu ciuperci este recomandată persoanelor care doresc să slăbească în mod sănătos și progresiv. Fiind un aliment generos, ciupercile pot fi combinate aproape cu orice fel de mâncare. În dieta cu ciuperci poți include peștele, orezul, diverse legume și fructe, cereale integrale și lactate cu puține grăsimi.
Iată câteva variante de meniu zilnic pentru dieta cu ciuperci:
Mic dejun
Variante de meniu:
1. cafea cu lapte degresat, suc proaspăt din două portocale sau două kiwi.
2. cafea cu lapte degresat sau un ceai verde, o felie de pâine integrală pe care aţi uns-o cu o linguriţă cu ulei de măsline şi o roşie.
3. un pahar cu lapte cu maximum 2% grăsimi, patru-cinci linguri cu cereale fără zahăr şi o portocală sau un măr.
Gustări
Variante de meniu :
1. o felie de pâine integrală cu 40 g brânză proaspătă sau două felii subţiri de şuncă presată şi o cafea cu lapte slab
2. cafea cu lapte slab şi o portocală sau un măr ori două kiwi
3. un iaurt slab cu patru-cinci linguri cu cereale fără zahăr.
4. o cafea cu lapte slab, un pahar cu suc natural de fructe şi trei galete integrale.
Prânz
La primul fel aveţi de ales între ciuperci combinate cu o porţie de varză cu fasole verde ori spanac, ciuperci fripte cu o salată de roşii şi castraveţi, o porţie de ciuperci gratinate, două vinete la cuptor umplute cu ciuperci sau ciuperci la grătar cu salată de verdeţuri (un bol).
Pentru felul doi aveţi de ales între o felie de piept de pui, una de carne slabă de vită, preparată la cuptor ori un macrou la grătar sau la cuptor. La garnitură puteţi opta pentru un ardei gras, un cartof de mărime medie preparat la cuptor, o porţie mică de orez brun sau o salată verde.
Desertul va consta într-un fruct (evitaţi bananele, prunele şi perele).
Cina
Seara veţi mânca 50 g pâine integrală şi o salată verde cu roşii la care adăugaţi una din aceste variante: ciuperci la grătar, 100 g spaghete cu ciuperci, un file de peşte cu o mână de ciuperci fripte, 50 g brânză slabă sau 50 g şuncă slabă cu ciuperci ori un hamburger de vită cu ciuperci la grătar.
La desert aveţi voie un fruct.