Dieta cu ouă. Cum să slăbești și să îți menții greutatea
Această cură de slăbire este un program care nu urmărește doar înlăturarea grăsimii, ci are ca rezultat ceva cu mult mai important: menținerea greutății, prin conferirea elasticității țesutului conjunctiv (existent pretutindeni în organism).
13 Octombrie 2015, 05:35
Persoanele care urmează acest regim reușesc să se bucure de o slăbire rapidă (pierderea până la 7-8 kilograme în două săptămâni), beneficiind totodată o activitate metabolică intensă, care are ca efect menținerea siluetei.
Această dietă, numită și dieta Mayo, este o dietă severă, foarte restrictivă și săracă în calorii. Pentru persoanele care doresc să slăbească prin modificarea metabolismului, nutriționiștii americani recomandă că regimul de 2 săptămâni să fie respectat cu strictețe, fără nici o abatere (nu se va consuma nici măcar o bomboană, o gumă de mestecat sau un pahar cu bere).
Accentul se pune pe consumul de fructe și legume proaspete, cereale integrale și alimente bogate în proteine, dar cu un conținut scăzut de grăsimi. Zilnic, aceste grupe de alimente trebuie să alcătuiască un meniu al cărui aport caloric să fie în jur de
1000 – 1400 de calorii, în funcție de cât vrei să slăbești.
În prima etapă, timp de două săptămâni, vei renunța treptat la obiceiurile alimentare greșite și îți vei reorganiza programul alimentar, astfel încât să nu includă decât trei mese principale, iar gustările dintre mese să fie reprezentate doar de fructe și legume proaspete. La finalul acestei perioade, vei reuși să elimini cinci obiceiuri alimentarre nesănătoase: vei renunța la zahar, dulciuri procesate, mâncare de tip fast food, prăjeli și grăsimi nesănătoase.
Cea de-a doua parte a regimului este o fază de menținere, pe care o vei adopta drept regim de viață, vei învăța să aproximezi valoarea calorică a meselor și vei dezvolta regulile învățate în faza anterioară. De asemenea, în această etapă, îți este permis să guști din alimentele care îți fac poftă, doar dacă acest lucru nu devine o obișnuință. Pentru rezultate sigure și de durată, este important ca regimul alimentar să fie susținut de exerciții fizice.
Iată care este meniul recomandat pentru o săptămână:
Meniul pentru mic dejun este același în fiecare zi: un grepfrut, unul sau două ouă, cafea neagră sau ceai fără zahăr.
LUNI:
Prânz: 2 ouă fierte (tari), 1 roșie, 300 g spanac fiert.
Cina: 200 g friptură de vită, salată verde cu ulei și lămâie.
MARȚI:
Prânz: 250 g șuncă și o cutie de iaurt natural.
Cina: 200 g friptură de vacă, salată verde cu ulei și lămâie.
MIERCURI:
Prânz: 2 ouă fierte (tari), o felie de șuncă și salată.
Cina: Supă de zarzavat, fără carne, brânză de vaci slabă și un fruct proaspăt.
JOI:
Prânz: 1 ou fiert (tare), morcovi, roșii, 50 g cașcaval.
Cina: Un bol de salată de fructe fără zahăr sau un iaurt.
VINERI:
Prânz: 250 g pește slab fiert cu lămâie și o roșie.
Cina: 200 g friptură de vită cu o țelină rasă.
SÂMBATĂ:
Prânz: 1/2 pui la cuptor cu salată verde și lămâie.
Cina: 2 ouă fierte (tari), un bol de morcovi rași și o roșie.
DUMINICĂ:
Prânz: 2 ouă fierte (tari), o țelină fiartă și un fruct proaspăt.
Cina: Tot ce doriți în limita a 300 g, fără dulciuri, fără pâine sau alcool.
Dacă nu se respectă dieta cu strictețe mai mult de 6 zile, aceasta trebuie întreruptă și reluată doar după 3 luni.
Este important să se consume cât mai multe lichide, sucuri naturale fără zahăr sau dacă se poate numai apă plată.