Diete sănătoase. Mâncarea vindecătoare
Prima linie de apărare împotriva bolilor poate fi chiar mâncarea pe care o consumi la cină.
07 Octombrie 2015, 04:55
Stiinta medicinei culinare combate boli precum cele de inima, cancerul, diabetul cu retete si mancaruri facute sa vindece. Invata cum poate dieta ta sa lupte impotriva bolilor de care iti e frica.
Mancarea e medicina – aceasta este deviza medicinei culinare. Un pionier in acest domeniu, Dr. John La Puma, sustine ca mancarea este cel mai bun mod de a preveni, a trata si chiar de a vindeca boli. O dieta sanatoasa este foarte puternica in lupta impotriva obezitatii, diabetului, artritei, sindromului metabolic, bolilor de inima si depresiei.
O dieta buna poate chiar sa reduca riscul aparitiei cancerului – peste 80% din tipurile de cancer pot fi controlate prin intermediul stilului de viata, care include dieta.
Este usor sa previi anumite boli prin cunoasterea alimentelor bune pentru noi si prin invatarea modului de preparare. Fa pasi mici in lupta impotriva bolilor prin introducerea in dieta ta a urmatoarelor produse:
– Fructe de padure
– Condimente indiene
– Ceaiuri
– Oua
– Somon
Aceste super-alimente bogate in antioxidanti, proprietati antiinflamatorii, fibre si acizi grasi Omega-3, consumate numai o data pe saptamana, te pot ajuta sa lupti impotriva eventualelor boli.
Descopera care sunt cele 5 super-alimente care lupta impotriva cancerului si cele care imbunatatesc sistemul imunitar.
Super alimente care lupta cu cancerul:
1. Bulgurul
O cereala turceasca care contine multe elemente care lupta impotriva cancerului: magneziu, zinc si fibre. Studiile au aratat ca femeile premenopauzice care consuma mai mult de 30 grame de fibre pe zi reduc la jumatate riscul aparitiei cancerului la san.
50 grame de bulgur gatit da 8 grame de fibre – o treime din doza zilnica recomandata.
Alege bulgurul brut pentru ca acesta creste incet glicemia. Foloseste-l pentru a inlocui orezul si cartofii, adauga-l la carnea tocata sau foloseste-l ca garnitura. Pentru a te bucura de savoarea lui incearca ca il prajesti intr-o tigaie uscata, fara ulei.
Este recomandat sa consumi 50 grame/zi.
2. Lime
Atat coaja cat si sucul acestei citrice contin un flavonoid natural numit hesperidina care lupta impotriva cancerului de san, de colon, de ficat si de plamani.
Pentru a-i maximiza efectele pozitive, consuma 50 ml de suc proaspat de lime pe zi. Nu bea sucul nediluat, ca sa-ti protejezi dintii.
Fa-ti singura un suc amestecand 3 fructe de lime fara coaja, cu 100 ml de apa rece. Pentru a te bucura de continutul puternic de antioxidanti, consuma zeama de lime. O poti folosi pentru asezonarea salatelor, pentru a da savoare salatelor sau ca o alternativa la sare cand o pui pe legume.