Harrison Ford: dieta sa draconică, pentru a se menține în formă la 80 de ani
Harrison Ford are 80 de ani și încă are un fizic impresionant. Vedeta Star Wars a dezvăluit secretul formei sale.
30 Ianuarie 2023, 12:31
Harrison Ford este încă într-o formă impresionantă la 80 de ani. Pentru el, energia lui vine din noua sa alimentație: a oprit carnea și produsele lactate.
O dietă fără carne pentru sănătatea ta și a planetei
În timp ce actorul a venit pe platourile de filmare ale lui Ellen DeGeneres pentru a-și promova noul său film „The call of the forest” unde împărtășește afișul cu Omar Sy și un câine virtual, gazda americană a profitat de ocazie pentru a-i întreba secretul tinereții.
Interpretul de la Indiana Jones recunoaște că face „un mic exercițiu” precum ciclism și tenis. Cu toate acestea, cel mai mult și-a schimbat dieta. „Nu mănânc practic nimic”, glumește el.
Mai serios, Harrison Ford a explicat apoi „Eu mănânc doar legume și pește” Apoi este de acord: „Este chiar plictisitor”. Dar acest program draconic o uimește pe prezentatoare, „faptul că te poți ține de el este foarte impresionant, pentru că este foarte greu să mănânci cu adevărat, într-adevăr, sănătos”, remarcă ea.
„Tocmai am decis că m-am săturat să mănânc carne și știu că nu este bine pentru planetă așa cum este și pentru mine.”
O dietă cu rezultate dovedite
Și dacă dieta lui Harrison Ford este drastică, evident pare foarte eficientă. Pentru o scenă cheie din ultimul său film, actorul în vârstă de 77 de ani a filmat fără cămașă. Impresionat de acest bust impecabil, un reporter de la USA Today a întrebat dacă a fost rezultatul „magiei Hollywood-ului”. Interpretul lui Han Solo a asigurat că nu a fost necesară nicio editare digitală. "Am fost în formă și a fost foarte frig. Sunt sănătos, îmi place să fiu activ și în formă. Sunt conștient că trebuie să-mi păstrez vechiul cadru în formă."
Cum să reduceți consumul de carne?
Fie ca este pentru planeta sau pentru propria sanatate, este recomandata reducerea consumului de carne, in special de carne rosie (vita, oaie, miel etc.).
Agenția Națională pentru Alimentație, Mediu și Sănătate și Siguranță Ocupațională (ANSES) a precizat la actualizarea reperelor de consum alimentar în 2017 că populația franceză trebuie să pună mai puțină carne în farfurie. Ele sunt, de fapt, legate de multe boli precum cancerul colorectal și bolile cardiovasculare.
Organizația franceză recomandă „reducerea considerabilă a consumului de mezeluri (cum ar fi șuncă, cârnați, cârnați, pateu etc.) astfel încât să nu depășească 25 g pe zi. Consumul de carne, excluzând carnea de pasăre (cum ar fi vită, porc, miel etc.) nu trebuie să depășească 500 g pe săptămână”.
Pentru a reduce ponderea cărnii din meniul tău fără a crea o deficiență, este indicat să pariezi pe legume bogate în proteine vegetale precum linte, fasole, anghinare, năut, creson sau speltă, quinoa și produse din soia. De asemenea, puteți mânca ouă. Un ou de pui de 60 de grame contine aproximativ 7 grame de proteine.
În plus, nucile și cerealele integrale sunt, de asemenea, surse bune de proteine, precum și de fibre, vitamine și minerale.
Foto: Pixabay