Nutriţionişti: Castraveţii trebuie curăţaţi de coajă înainte de a fi consumaţi
Legumele de sezon au multe beneficii pentru sănătate, iar castraveţii, alături de roşii, sunt preferaţi în zilele toride de vară.
12 Iulie 2022, 08:50
Castraveţii conţin diverse minerale - atât utile, cât şi dăunătoare. Nutriţioniştii ne recomandă să îndepărtăm coaja de pe aceste legume înainte de consum.
Potrivit experţilor, nitraţii şi substanţele chimice folosite pentru îngrăşământ se acumulează în coajă. Odată ajunse în corpul uman, aceste substanţe pot cauza probleme de sănătate.
Prin urmare, ar trebui să folosim castraveţii necurăţaţi doar dacă suntem siguri că provin dintr-o sursă de încredere şi cunoscută sau din propria grădină.
Castraveţii muraţi sunt delicioşi, însă ar trebui consumaţi cu moderaţie.
Seara, este mai bine să fie evitaţi, deoarece sarea pe care o conţin favorizează reţinerea apei în organism, ceea ce poate duce la creşterea tensiunii şi la edem.
Foto: pixabay