Nutriţionistul ne avertizează că unele băuturi pot genera formarea de cheaguri de sânge
Nutriţionistul Rory Butt a avertizat că alimentele ce conţin zahăr pot genera ateroscleroza, relatează Daily Express.
03 Noiembrie 2022, 16:07
Batt a menţionat că băuturile care conţin mult zahăr pot creşte riscul de ateroscleroză - pot duce la îngroşarea sau întărirea arterelor şi la formarea de cheaguri de sânge. Zahărul contribuie la creşterea nivelului de lipoproteine "‹"‹cu densitate scăzută (colesterolul rău) şi provoacă stres oxidativ sever şi inflamaţii. Inflamaţia declanşează procese precum agregarea trombocitelor, care duc la formarea de cheaguri de sânge. Agregarea trombocitară este unul dintre factorii implicaţi în formarea aterosclerozei şi poate genera obstrucţia şi formarea trombului. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei unui cheag de sânge, expertul ne recomandă să nu bem prea multe băuturi carbogazoase, sucuri de fructe de calitate proastă (cu adaos de zahăr, fără pulpă), tincturi şi băuturi energizante.
RADOR
Foto: Pixabay