Trebuie să mâncați mai puțin seara decât la prânz
În domeniul nutriţiei şi mai ales al chestiunilor în materie de slăbire se vehiculează foarte multe idei preconcepute, care provoacă mari inconveniente: îl culpabilizează pe cel care crede în ele, sunt constrângătoare și constituie un real obstacol în calea recomandărilor adecvate.
15 Februarie 2017, 12:02
Una dintre cele mai răspândite idei preconcepute este aceea că, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să mănânci bine dimineața, mai puțin la prânz şi foarte puțin, chiar deloc, la cină.
Se presupune că în timpul zilei se depune mai mult efort fizic, de aceea se poate mânca o cantitate mai mare de hrană, deoarece caloriile furnizate se ard mai uşor decât cele ingerate seara, înainte de culcare.
Acest rationament nu este neapărat valabil, dată fiind durata dintre mese: net mai mare între cină şi micul dejun de a doua zi, faţă de cea cuprinsă între prânzul şi cina aceleiaşi zile. Noaptea, chiar dacă nu se face mişcare, organismul arde calorii pentru a-şi asigura activitățile esentiale: inima bate, plămânii respiră, sângele circulă, ficatul funcționează.
Acest consum de energie este foarte mare, ceea ce explică faptul că se ard mai multe calorii în perioada de după cină până la micul dejun, superioară ca durată, aşa cum am mai spus, comparativ cu cea dintre două mese ale aceleiaşi zile.
O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...