Cum deosebești gripa de viroze sau coronavirus
Suntem în plină stare de alertă de gripă și viroze. Sănătatea ne este pusă la încercare, iar aceste afecțiuni, dacă nu sunt tratate că atare, pot fi chiar letale.
26 Ianuarie 2023, 10:21
Numărul îmbolnăvirilor se menține ridicat și din acest motiv camerele de gardă ale spitalelor și cabinetele medicilor de familie sunt asaltate de pacienți.
Potrivit ministrului sanatatii, suntem inca pe un trend crescător al cazurilor, iar specialistii avertizeaza ca acest sezon este unul special, pentru ca a inceput mai devreme decât de obicei si exista mai multe tipuri de virusuri agresive care circula simultan.
Pe langa viroze si gripe, mai este COVID19 și virusul sincițial respirator.
Din nefericire sunt și multe cazuri cu dublă infecție sau chiar triplă infecție. In aceste conditii, pentru a evita infectarea este bine ca înainte de toate, să nu uităm sa ne protejam si sa prevenim imbolnavirea prin intarirea sistemului imunitar.
“Vorbim despre un val de viroze, iar important e să facem diferența între o viroză obișnuită, pentru că circulă tot felul de virusuri și o gripă care dă o stare generală proastă a sănătății și care se instalează brutal”, a precizat dr. Angela-Simona Hotaranu, medic de familie, specialist medicina generala pediatrica, cu competente in homeopanie.
Virusul gripal de tip A, este o viroză care atacă tot organismul, nu numai arborele respirator, ea poate să aibă manifestări neurologice sau manifestări digestive.
Medicul Angela-Simona Hotaranu recomandă ca in cazul in care febra se menține mare, să încercăm să o scădem alternand antitermicele cu antiinflamatoare.
Aceasta mentionează că febra este o reacție imunitară bună a organismului, care dă dovada de vitalitate și se luptă împotriva bolii. In astfel de situatii, tot sistemul imunitar este mobilizat să se apere împotriva acestui vector care ne agresează, dar nu este bine să țină mai mult de 4-5 zile febra înaltă.
Medicamentele antitermice, antiinflamatoare si antibiotice sunt toxice pentru ficat si de aceea este indicat să apelăm si la remediile naturiste, homeopate, pentru a scădea febra si a trata aceste viroze si gripe si pentru a ne intări sistemul imunitar, mai spune doctorul Simona Angela Hotaranu.
“Din experiența mea, la o febră de 38 de grade, fie că ești adulți sau ești copil, nici nu trebuie să intervii. E o reacție imunitară bună. Sistemul nostru imunitar depinde de microbiomul intestinal. Poate ați mai auzit. Imunitatea noastră stă în intestin, în colon și așa este. Și atunci la 38 de grade ne hidratăm doar sau acționăm cu alt gen de terapii. Ne punem comprese inmuiată în apă călduță pe care am pus ulei esențial de levănțică sau de mușețel și le punem pe frunte, pe ceafă, pe piept. Sau înfășurăm, cum știm de la bunicii noștri, piciorușele copilului sau chiar ale adultului în șosete tot așa umede, cu levănțică, cu mușețel, cu eucalipt. Febra incepe să scadă și ajungem la 37,8, o stare subfebrila. Lăsăm organismul să lupte. Febra mare înseamnă peste 38,5, acolo nu avem voie să lăsăm un copil cu febră mare”, mai precizeaza doctorul Simona Angela Hotaranu.
Foto: pixabay