Cum ne putem dezvolta o imunitate puternică
Atunci când se apropie sezonul răcelilor și al gripelor, suntem în căutare de produse care să ne susțină imunitatea. Imunitatea este capacitatea organismului de a anihila agenții patogeni cu care intră în contact.
10 Noiembrie 2022, 13:33
Imunitatea se dezvolta inca de la nastere, insa, pe parcursul vietii poate fi afectata de mai multi factori.
Persoanele cu imunitate puternica se imbolnavesc rar si au capacitatea de a se vindeca mai repede, dar și de a face fata stresului mai usor. Pe de alta parte, s-a demonstrat ca intre procesul de imbatranire si imunitate exista o stransa legatura, chiar mai puternica decat trecerea timpului.
Sistemul imunitar detecteaza virusurile, bacteriile, parazitii, ciupercile, substantele nocive si alte corpuri straine care nu sunt compatibile cu organismal uman si le anihileaza. Un sistem imunitar sanatos va sti sa diferentieze agentii patogeni de tesuturile sanatoase si astfel sa-i elimine din corp.
Dar ce facem atunci cand ne imbolnavim des, cum putem ajua sistemul imunitar?
”Imunoglobulina Y exista in ou in cantitati considerabile, dar este distrusa de temperaturile mai mari de 45 de grade. Deci, daca o gatesc, se distruge, nu o mai pot folosi. Si, daca ma gandesc sa consum oul crud, la nivel gastric, la fel, este distrusa de un factor, si anume de aciditatea gastrica. Deci, indiferent cum as gandi sa mananc oul, nu pot valorifica aceasta imunoglobulina, pentru ca este distrusa de cei doi „inamici”.
Ce am facut noi, am cautat… deci, dupa ce am vazut potentialul imunoglobulinei, clar, trebuia sa gasim calea sa le prelucram astfel incat sa le pastram vii, bioactive si biodisponibile pentru organismul nostru. Solutia a venit din partea liofilizarii.
Liofilizarea este o tehnologie, de fapt, chiar o biotehnologie farmaceutica, care este folosita, printre altele, la prepararea vaccinurilor si care ne pastreaza intacta imunoglobulina, pentru ca tratamentul termic in timpul liofilizarii se face la nivel negativ, la minus 80 de grade Celsius.
Si liofilizarea in prezenta carbohidratilor ne da rezistenta la pasajul gastric. Deci, prin combinarea celor doua elemente in timpul procesului de fabricatie, noi reusim sa obtinem o pulbere concentrata din ou, care contine imunoglobulina, cu care reusim sa trecem de digestia gastrica, sa ajungem la nivel intestinal, unde, de fapt, isi incepe activitatea. Aceasta este diferenta.
Deci oul il pot folosi ca aliment, consumandu-l, pregatindu-l culinar, imi aduc un ou care contine toate principiile bioactive din ou, care sunt utile pentru sanatatea noastra… Si focusul nostru au fost imunoglobulinele”, e explicat cercetatorul Marinela Ivanescu, pentru Antena Satelor.
Cui anume se recomanda aceste produse
„Gama imunoglobulinelor a fost dezvoltata pe categorii de varsta, luand in considerare particularitatile sistemului imunitar pe parcursul vietii noastre si provocarile fiecarei categorii de varsta din punct de vedere imunitar. Si am inceput cu copiii. La copii, sistemul imunitar este imatur, deci nu este pregatit, nu face fata si stim ca, in general, copiii se imbolnavesc mai frecvent decat adultii. Avem produs pentru persoanele varstnice si justificarea medicala pentru care l-am dezvoltat este aceea ca, pe masura ce imbatranim, odata cu imbatranirea corpului, imbatraneste si sistemul imunitar si, la fel, avem nevoie sa-l ajutam, sa-l mentinem…” a mai precizat Marinela Ivanescu.
Foto: pixabay