Cum putem preveni cancerul, atacurile de cord și Alzheimer?
Cancerul, infarctul miocardic și boala Alzheimer pot fi prevenite acordând atenție dietei și greutății dumneavoastră! Aceeași dietă este la fel de eficientă în prevenirea cancerului ca și în prevenirea infarctului miocardic, a atacului cerebral și a bolii Alzheimer.
Articol de Simona Lazăr, 04 Septembrie 2024, 21:51
În ceea ce privește excesul de greutate, acesta crește toate riscurile. De asemenea, trebuie să organizăm un screening adecvat.
Alimentația și o greutate sănătoasă: cheia prevenției
Alimentația deficitară și excesul de greutate sunt identificate în mod constant ca factori agravanți ai principalelor boli cronice grave. Așadar, ce sfaturi alimentare există pentru a preveni cancerul , accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord și boala Alzheimer?
Regimul alimentar standard pentru prevenirea cancerului, atacurilor de cord și bolii Alzheimer
Există o dietă tip care este susceptibilă de a preveni toate aceste boli și care corespunde stadiului actual al cunoștințelor noastre:
1. Limitați consumul de alcool.
2. Mâncați pește de două sau trei ori pe săptămână.
3. Limitați untul și brânza (grăsimi saturate).
4. Reduceți carnea și mezelurile.
5. Mențineți o greutate ideală.
6. Creșteți consumul de fructe și legume.
7. Încurajarea consumului de produse cerealiere (fibre, vitamina B).
8. Limitați consumul de alimente bogate în colesterol.
9. Alegeți uleiuri vegetale polinesaturate și mononesaturate.
10. Limitați consumul de sare.
Pentru a preveni cancerul, toate alimentele nu ar trebui să fie gătite la temperaturi ridicate . Carnea la grătar nu este singura vinovată, așa cum se crede prea des: toate alimentele trebuie gătite ușor.
Depistarea bolilor: un punct cheie
Screeningul este la fel de important și este important să subliniem că aceiași factori de risc se regăsesc în toate aceste boli:
Tutun: toate.
Obezitatea: toate.
Hipertensiunea arterială, diabetul, colesterolul, stresul și sedentarismul: atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și Alzheimer.
În termeni practici, screeningul pentru cancer începe la vârsta de 50 de ani (colon, sân). Screeningul pentru cancerul de col uterin începe la începutul vieții sexuale.
Screeningul hipertensiunii arteriale se efectuează la fiecare consultație. Screeningul pentru diabet și nivelul colesterolului ar trebui efectuat o dată după vârsta de 20 de ani, apoi în mod regulat de la vârsta de 45 de ani.
În sfârșit, screeningul și regimul alimentar trebuie combinate cu o activitate fizică regulată, adaptată stării de sănătate a fiecărei persoane.