De ce răceala obișnuită provoacă dureri de cap
Cefaleea este un simptom al răcelii foarte frecvent, care de obicei dispare într-o săptămână. Dacă persistă și vă împiedică să vă concentrați, poate însemna că sinusurile sunt infectate. Nu așteptați să vă consultați.
15 Octombrie 2022, 09:17
Cefalee: raceala comuna in cauza
Răceala este o infecție a membranelor mucoase ale nasului, gâtului sau bronșiilor. Când căile respiratorii superioare sunt contaminate cu un virus, congestia nazală, tusea, ochii lăcrimați sunt printre principalele simptome ale răcelii comune. În general, totul revine la normal în 5 sau 6 zile. Dar în cazul unei răceli puternice, durerea de cap este mai virulentă. Se datorează congestiei și umflării membranei mucoase care blochează canalele mici care leagă sinusurile de cavitățile nazale. Durerea de cap este resimțită apoi ca o bătaie în ochi sau frunte și este însoțită de oboseală, febră și secreții nazale groase. Aceste simptome de răceală sunt dovezi ale unei infecții bacteriene secundare, cum ar fi sinuzita, care necesită un consult medical.
Ar trebui tratată o simplă răceală?
O răceală ușoară dispare spontan în câteva zile la persoanele care nu au o anumită fragilitate. Pe de altă parte, dacă ai o afecțiune cardiacă sau diabet, sau chiar dacă sistemul tău imunitar este deficitar, nu ezita să mergi la medic imediat ce vine frigul. Vi se poate prescrie un tratament. La persoanele vulnerabile, tratarea fără întârziere a unei răceli ajută la evitarea complicațiilor bacteriene precum sinuzita acută, care poate duce ea însăși la bronșită, infecții ale urechii sau chiar meningită.