Fă-ți propriul detartraj la tine acasă! Soluții naturale care te scapă de tartru
Tartrul este una dintre problemele stomatologice cu care se confruntă fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu. Este destul de dificil sa preîntâmpinăm acest fenomen, având în vedere faptul că în cavitatea bucală există peste 500 tipuri de bacterii, care participă la formarea plăcii bacteriene.
06 August 2018, 13:07
Acumulările gălbui de la baza dinților nu ne afectează numai din punct de vedere estetic, ci pot deveni un factor determinant al apariției parodontozei, una dintre cele mai grave afecțiuni ale danturii.
Dacă igiena dentară nu este realizată corespunzător, placa bacteriană se depune pe suprafețele dentare sub formă de tartru, în urma procesului de mineralizare, împreună cu sărurile de calciu din salivă. Depunerile de tartru se acumulează în timp și formează așa-numitele blocuri de tartru, care se pot localiza atât pe suprafața dinților, cât și pe obturații (plombe), punți dentare, implante, aparate ortodontice sau proteze.
De aceea, o vizită la medicul stomatolog este recomandată de două ori pe an. În plus, nu trebuie uitate ața dentară și periajul realizat corect de cel puțin două ori pe zi.
Atunci când depozitele de tartru sunt de mici dimensiuni, ele pot fi îndepărtate fără un efort prea mare, utilizând aceste metode naturale eficiente.
Iată cum poți prepara singur cele mai eficiente rețete anti-tartru:
1. Soluție 100% naturală care îndepărtează tartrul:
Vei avea nevoie de aceste ingrediente, pe care le poți găsi în propria bucătărie:
- o lingură de bicarbonat de sodiu
- 100 ml apă oxigentată
- jumătate de linguriță sare
- 200 ml apă
- un pahar și periuță de dinți
Amestecați bicarbonatul cu sarea și cu apa oxigenată și spălați-vă dinții cu acest amestec odată pe săptămână. Veți vedea cum tartrul începe să dispară, încă de la prima aplicare.
2. Pastă de dinți împotriva tartrului
Ai nevoie de 4 linguri de seminţe măcinate de floarea-soarelui,4 linguri de făină din frunze de tei (frunzele uscate se macină şi se amestecă cu orice tip de făină) şi puţină apă. Amestecul se pune la foc mic 30 de minute,după care se depozitează într-un recipient din plastic. Compoziţia obţinută se foloseşte ca pastă de dinţi după fiecare masă.
Sursa foto: Pixabay