Hepatita A: transmitere în principal prin alimente
Virusul hepatitei A este prezent în special în țările în care igiena este slabă. De fapt, în cazul hepatitei A, transmiterea are loc prin contactul cu alimente sau apă contaminate.
07 Octombrie 2022, 05:58
Rezultă tulburări digestive semnificative, de unde necesitatea, în caz de hepatită, a unui tratament adecvat.
Transmiterea hepatitei A
Virusul hepatitei A se transmite de la o persoană la alta. O persoană o poate infecta pe alta prin mâinile murdare, dar mai ales prin alimente sau apă contaminate cu fecale. Prin urmare, nu este de mirare că această patologie virală este observată în principal în țările în care igiena este insuficientă. În mod similar, regiunile în care rețelele de apă potabilă și epurarea apelor uzate sunt improprii favorizează transmiterea hepatitei A. În Franța, această hepatită afectează doar 2 persoane din 100 000. O reapariție a cazurilor a fost observată la începutul anului școlar în septembrie- Octombrie, la întoarcerea din țările în care igiena este precară.
Hepatita A: tratament
Citește și: De ce explodează cazurile de hepatită E în Franța?
Hepatita A are ca rezultat un set de tulburări digestive, cum ar fi dureri abdominale și uneori icter. Alte simptome generale îi însoțesc: un sindrom asemănător gripei (febră, dureri de corp, dureri de cap etc.) și oboseală severă. În mod normal, această hepatită se vindecă spontan în câteva săptămâni, ceea ce explică de ce nu este necesar niciun tratament. În faza acută, pur și simplu este necesar să se evite epuizarea ficatului cu medicamente (pilula contraceptivă, de exemplu) sau alcool. Cu toate acestea, oboseala poate persista câteva luni.