Rezecarea tiroidei: consecințele operației
Tiroida este o glandă a cărei producție hormonală este esențială pentru viață. Dar prezența nodulilor poate duce la îndepărtarea totală sau parțială a acestuia odată cu administrarea terapiei de substituție.
31 Ianuarie 2023, 14:51
Depresia, creșterea în greutate, care sunt consecințele extirparei tiroidei?
Consecințele extirparei tiroidei în cazul nodulilor benign
Nodulii benini, sau adenoamele, pot duce la îndepărtarea parțială sau totală a tiroidei, pentru a nu risca complicații viitoare. Dacă îndepărtarea este parțială, lobul rămas poate fi suficient pentru a produce hormoni tiroidieni. Dacă există îndepărtarea completă a tiroidei, va fi necesară terapia de substituție hormonală, Levothyrox© L-Thyroxine.
Consecințele extirparei tiroidei în cazul nodulilor maligni
In cazul unor noduli maligni, numiti carcinoame, si deci cancer tiroidian, optam pentru o ablatie totala a tiroidei. Apoi iodul radioactiv poate fi recomandat pentru a distruge orice reziduu tiroidian. Tratamentul de substituție hormonală va fi necesar, Levothyrox © L-Thyroxine.
Depresia și creșterea în greutate: două concepții greșite despre îndepărtarea tiroidei
Contrar credinței populare că îndepărtarea tiroidei duce la creșterea în greutate și riscul de depresie, experții spun că, deoarece terapia de substituție hormonală preia imediat controlul, aceste tipuri de efecte secundare nu au unde să fie.
Îndepărtarea tiroidei și complicațiile care apar
Complicațiile sunt duble, dar rare: în timpul operației, riscul lezării corzilor vocale învecinate sau a glandelor paratiroide responsabile cu reglarea calciului din sânge.