Riscul de apariţie a cancerului gastric, redus prin consumul cartofilor
Cancerul gastric în stadiu incipient cauzează rareori simptome. Este unul dintre motivele pentru care boala este greu de detectat devreme.
06 Iulie 2018, 09:43
Cele mai multe dintre simptome sunt mai susceptibile de a fi cauzate de alte lucruri decât cancerul, cum ar fi un virus gastric sau un ulcer.
Cancerul gastric are tendința să se dezvolte lent de-a lungul mai multor ani. Înainte de a se dezvolta, modificările pre-canceroase apar adesea în interiorul căptușelii interioare (mucoasei) stomacului.
Aceste modificări precoce provoacă rareori simptome și, prin urmare, deseori sunt nedetectate.
Cancerul începe când celulele din organism încep să scape de sub control. Celulele din aproape orice parte a corpului pot provoca cancer și se pot răspândi în alte zone ale corpului.
Oamenii de stiintă nu stiu exact ceea ce face ca celulele canceroase să inceapă sa se dezvolte in stomac. Au aflat in schimb care sunt cauzele aparitiei bolii. Una dintre ele este infecția cu o bacterie comună, H. pylori, care cauzează ulcere.
De asemenea, inflamația în intestine numită gastrită sau anemia de lungă durată, poate creste riscul de a dezvolta cancer.
Alte lucruri care joacă un rol în creșterea riscului includ fumat, obezitate, dieta bogata in alimente afumate, murate sau sărate, genetică, expunerea la azbest. (PM)
Potrivit cercetătorilor chinezi, care au efectuat recent un studiu, includerea în dietă a unor cantităţi importante de legume cum ar fi conopida, cartoful şi ceapa reduce riscul de apariţie a cancerului gastric.
De asemenea, apariţia cancerului la ficat poate fi prevenită consumând destul de des varză albă şi varză de Bruxelles, precum şi ţelină. Toate aceste legume conţin o cantitate mare de vitamina C, care este un important antioxidant.
Vitamina C este unul din micronutrienţii esenţiali pentru organismul uman, având rol antioxidant, intervenind în catalizarea reacţiilor chimice.
Cercetătorii chinezi au reamintit faptul că sarea, alcoolul şi conservele cresc riscul de apariţie a cancerului gastric. Puteţi reduce riscul de cancer la stomac, renunţând la fumat şi prin limitarea alcoolului.