Ascultă Radio Antena Satelor Live

E incredibil ce se întâmplă dacă mănânci zilnic o banană! 14 probleme de sănătate pe care le tratează

Banana este un remediu natural pentru multe boli. Atunci când o compari cu un mar, are de patru ori mai multe proteine​​, carbohidrați - de două ori, de trei ori - fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A si fier, și de două ori mai multe alte vitamine și minerale; de asemenea, este bogată în potasiu.

19 Mai 2015, 04:25

Iată care sunt cele 14 motive pentru care este indicat să mănânci zilnic cel puțin o banană!

1. Este sursă de zahăr și de energie
Bananele conțin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza și glucoza - combinate cu fibre. O banană oferă instant o explozie de energie, susținută și substanțială. Cercetările au dovedit că doar două banane pot furniza suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu e de mirare că banana este fructul numărul unu pentru cei mai importanți sportivi din lume. Dar energia nu este singura modalitate dprin care o banana ne poate ajuta să ne menținem în formă. Acesta ne poate ajuta, de asemenea, să depășim sau să prevenim un număr substanțial de boli și condiții, ceea ce face imperios necesară adăugarea bananelor în dieta noastră de zi cu zi.

2. Tratează depresia
Conform unui studiu recent efectuat printre persoanele care suferă de depresie, multe s-au simtit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru că te face să te relaxezi, pentru a îmbunătăți starea de spirit și, în general, a face să te simți mai fericit. Uită de pastile! Mănâncă o banană! Vitamina B6 din banane reglează nivelul de glucoza din sânge, ceea ce poate afecta starea ta de spirit.

3. E indicată în anemie
Bogate în fier, bananele pot stimula producția de hemoglobină din sânge și astfel ajută în caz de anemie.

4. Scade presiunea sângelui
Acest fruct tropical unic este extrem de ridicat în potasiu, însă scăzut în sare, ceea ce îl face perfect pentru a combate tensiunea arterială. O banană pe zi reduce riscul tensiunii arteriale și de accident vascular cerebral.

5. Crește capacitatea de concentrare
200 de elevi de la o școală Twickenham (Anglia) au fost ajutați pentru examenele din acest an de consumul de banane la micul dejun, în pauză și la masa de prânz, în încercarea de a spori capacitatea de concentrare și de învățare. Cercetările au arătat că fructele pline de potasiu pot ajuta la învățare, elevii gândind mai alert.

6. E un laxativ natural, eficient și în constipații severe
Fiind bogate în fibre, inclusiderea bananelor în dietă poate ajuta la restabilirea acțiunii normale a intestinului, ajutând la rezolvarea problemei, fără a recurge la laxative.

7. Tratează rapid orice mahmureală
Una dintre cele mai rapide metode de a vindeca o mahmureala este de a face un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul și, cu ajutorul mierii, readuce la normal nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează și rehidratează.

8. Tratează arsurile de stomac și gastritele
Bananele au un efect antiacid natural în organism, așa că, dacă suferiți de arsuri la stomac, incercați să mâncați o banană pentru a avea un ajutor liniștitor.

9. Alungă „răul de dimineață” și e de folos gravidelor să treacă de grețurile matinale
O gustare cu banane, dimineața sau între micul dejun și prânz, te ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și a evita răul de dimineață. Gravidele care au grețuri matinale e indicat să mănânce înainte de orice o banană.

10. E mai bună decât orice spray de țînțari
Înainte de a ajunge pentru crema pentru tratarea mușcăturilor de insecte, încercați să frecați zona afectată cu interiorul unei coji de banană. Mulți oameni consideră că este uimitor efectul, pentru reducerea umflăturii și a iritației.

11. Te ajtă să te calmezi și să ții în frâu nervii
Bananele sunt bogate in vitamine B, care ajută la calmarea sistemului nervos.

12. Alungă stresul la locul de muncă și te ajută să ții din scurt greutatea
Excesul de greutate datorat stresului de la locul de muncă? Studii ale Institutului de Psihologie din Austria au găsit că presiunae la locul de muncă duce la îmbuibare prin confortul psihic oferit de mâncăruri pe bază de ciocolată sau chipsuri. Cercetatorii au descoperit că mulți dintre obezi sunt persoane care au locuri de muncă de înaltă presiune. Raportul a concluzionat că, pentru a evita panica indusă de poftele alimentare, avem nevoie, pentru a controla nivelul de zahăr din sânge, de gustări din alimente bogate în carbohidrați, la fiecare două ore, pentru a menține un nivel constant.

13. Vindecă și cel mai nărăvaș ulcer gastric
Banana este folosită ca alimentul dietetic împotriva unor tulburări digestive, datorita texturii sale moi și fineții. Este cel dintâi fruct care poate fi consumat fără primejdie chiar și în cazuri grave de ulcer. Neutralizeaza hiperaciditatea și reduce iritarea prin acoperirea mucoasei stomacului.

14. Te ajută să scazi temperatura corpului, în cazul une infecții
Nu o să vă vină să credeți, dar consumul de banane ajută și la „răcirea” corpului, în cazul în care aveți temperatură din motive fizice - o boală, chiar una infecțioasă - sau emoționale. În Thailanda, mamele care sunt în travaliu mănâncă banane, pentru a „răci” temperatura corpului și a ajuta la naștere.

Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Sanatos si verde 19 Aprilie 2024, 17:17

Păpădia, planta miracol pentru sănătate

Aprilie este o luna a plantelor ce pot veni în spijinul sănătății oamenilor. Păpădia, ciuboțica cucului, brusturele, urzică...

Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Propolisul calmează durerea de urechi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:40

Propolisul calmează durerea de urechi

Continuăm la Sănătos și verde traseul nostru săptămânal și descoperim cu această ocazie ce putem folosi pentru a...

Propolisul calmează durerea de urechi
Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul