5 motive bune pentru a avea avocado în bucătărie
Avocado, îl iubim sau mai bine zis îl adorăm! Într-o salată sau direct așa, este întotdeauna gustos la gust. Zoom asupra acestor beneficii cu Florence Foucaut, dietetician-nutritionist la Paris.
30 Ianuarie 2023, 12:31
Ajută digestia
Ai probleme cu digerarea? Mănâncă avocado! După cum ne amintește Florence Foucaut, dietetician-nutriționist, „oferă acizi grași esențiali, proteine, potasiu și vitamina E. Toți acești nutrienți favorizează digestia”.
Este bun pentru inimă
„Avocado este bogat în acizi grași mononesaturați și polinesaturați care protejează împotriva bolilor cardiovasculare”, informează Florence Foucaut. Aceste grăsimi bune îmbunătățesc nivelul de colesterol bun. În plus, acest fruct este bogat în potasiu care „intervine în contracția cardiacă și pentru mușchi” subliniază nutriționistul. Ai grija, insa, sa nu abuzezi de ea pentru a nu ajunge la un exces de potasiu, care este daunator activitatii cardiace.
A se consuma in timpul sarcinii
Femeile însărcinate ar trebui să mănânce în special avocado, deoarece este bogat în folați. „Este interesant în timpul sarcinii în prevenirea spinei bifide”, indică specialistul. Este o malformație congenitală care apare în stadiul embrionar. Aceasta malformatie este osoasa sub forma unei fisuri in partea posterioara a coloanei vertebrale care provine din lipsa de osificare a vertebrelor. Folatul este un derivat al acidului folic sau al vitaminei B9. Ele sunt implicate în producerea de ADN atunci când o celulă din organism are nevoie de o reînnoire rapidă.
Un aliment bun împotriva cancerului
Efectul său anticancerigen nu este miraculos, dar, ca și alte fructe și legume, „oferă multe minerale și vitamine care au un efect preventiv asupra riscului de cancer”, mărturisește expertul. Într-adevăr, avocado este plin de avocado B, un fel de grăsime care pare să acționeze în prevenirea cancerelor. Avocado este, de asemenea, bogat în carotenoide care luptă împotriva cancerului. Pentru a profita la maximum de aceste beneficii, ar trebui să alegeți să gustați părțile fructelor cele mai apropiate de piele.
Un ingredient anti-îmbătrânire pentru piele?
Avocado este folosit în compoziția multor produse de înfrumusețare. În discuție „cantitatea mare de vitamina E care va hrăni și aduce o mulțime de nutrienți pielii”, explică Florence Foucaut. Prin urmare, este adesea folosit în creme hidratante, loțiuni și măști de față. De asemenea, este posibil să vă faceți propriile produse. Veți găsi o mulțime de rețete ușoare și ieftine pe Internet. Un impuls garantat pentru fata ta!
Depozitare: fara frigider!
Contrar a ceea ce cred mulți oameni, avocado „nu trebuie ținut la frigider, altfel se va înnegri”, explică Florence Foucaut, nutriționist dietetician. Păstrați-l într-un loc destul de răcoros, totuși. Daca ai cumparat un avocado dar nu se coace suficient de repede dupa gustul tau, exista mai multe solutii: aseaza-l langa mere sau banane care vor elibera etilena accelerand momentul gustarii. De asemenea, îl puteți împacheta în ziar.