Antibioticele naturale care se găsesc cu siguranță în bucătăria ta
Pe fondul fricii constante de pandemie COVID-19, a devenit mai important să ne verificăm starea de sănătate și să ne îmbunătățim imunitatea.
06 Iulie 2021, 15:20
Când informațiile sunt ușor accesibile cu privire la orice subiect, tindem să fim mai puțin încrezători când vine vorba de medici. Vrem să ne controlăm sănătatea cât mai mult posibil și nu este de mirare că antibioticele naturale câștigă mai multă atenție.
Există două motive principale pentru care oamenii se îndepărtează de antibioticele chimice.
În primul rând, oamenii devin din ce în ce mai rezistenți la acestea. Acest lucru se datorează în mare parte consumului de produse de origine animală, întrucât industria agricolă se bazează în mare măsură pe substanțele antimicrobiene în creșterea animalelor.
Are, de asemenea, mult de-a face cu supraprescripția generală și utilizarea abuzivă a antibioticelor.
În al doilea rând, mulți oameni sunt alergici sau au efecte secundare grave. Cele mai frecvente includ greață, crampe, diaree și tulburări ale florei intestinale.
Deci, în ansamblu, este util să cunoașteți puțin despre antibiotice naturale, pentru tratamente ale infecțiilor ușoare. În orice caz, este recomandabil să consultați medicul chiar dacă sunteți dispus să optați pentru un antibacterian derivat din alimente.
Păstrați aceste articole în bucătărie, astfel încât să aveți la îndemână o serie de antibiotice naturale la nevoie:
Mierea
Mierea este alimentul antibacterian perfect. Ingredientul principal al mierii este peroxidul care îi conferă proprietățile anti-bacteriene. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare atunci când este aplicat pe rană.
Ghimbir
Ghimbirul este cunoscut pentru că ajută la vindecarea răcelii și a gripei. De asemenea, combate greața și vărsăturile. Este un antibiotic natural. Îl puteți adăuga la ceai și smoothie-uri sau poate fi tăiat în bucăți mici pentru a le pune în diverse mâncăruri.
Cuisoare
Cuisoarele au fost folosite pentru a trata problemele dentare încă din vechime. Este, de asemenea, cunoscut pentru combaterea bacteriilor precum E. coli și S. aureus.
Usturoi
Cel mai bine este să-l folosiți crud. Are proprietăți preventive și curative care combat bacterii, viruși și infecții.
Scorţişoară
Scorțișoara este cunoscută cel mai bine pentru combaterea infecțiilor vaginale și cel mai bine este să puneți câteva bețișoare în ceai pentru a obține o doză zilnică de scorțișoară.
De asemenea, condimentul poate ajuta la scăderea zahărului din sânge la persoanele care se confruntă cu tendințe de diabet.
Vitamina C
Vitamina C este cea mai bună pentru a crește imunitatea. Puteți onsuma fructe precum portocale și ananas de câteva ori într-o săptămână, pentru a îndeplini cerința de vitamina C. Sucurile din aceste fructe sunt, de asemenea, foarte bune pentru sănătate.
Oregano
Oregano este plin de proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
Uleiul esențial de oregano este un inamic serios pentru afecțiuni precum creșterea excesivă parazitară, bacteriană și fungică. Principalele sale componente antimicrobiene sunt carvacrolul și timolul.
Extractul de oregano este un remediu dovedit pentru combaterea cu succes a bolilor bacteriene precum serotipurile de Salmonella.
De asemenea, este mai bine să fie utilizat sub formă de pastilă, deoarece picăturile de ulei ar putea avea un gust prea puternic pentru a fi tolerate.