Antioxidanți din ridichi
Articol de Antena Satelor, 29 Martie 2024, 13:17
Este săptămâna pe care o dedicăm produselor ce musai ar trebui să se regăsească în farfuriile noastre în luna martie. Este prima lună de primăvară și, treptat, trebuie să ne obișnuim să trecem la alimentația de primăvară, ce abundă în legume și fructe proaspete, de sezon.
Mai ales ca este și Post, putem profita pentru a oferi organismului o doză atât de necesară de vitamine, minerale și antioxidanți. Astăzi militez pentru ridichi.
Micuțe, cu un gust intenes și bogate în flavonoide, ridichile nu trebuie să lipsească din meniul nostru. Dau savoare oricarei salate, dar în primul rând sunt atât de sănătoase. Sunt excelente pentru ficat, au efect detoxifiant, curățând organismul de toxinele acumulate peste iarnă. Ridichiile ne ajută să slăbim.
Culoarea roșie a ridichilor este dată de un compus, flavonoid, care are un rol în protejarea sistemului cardiovascular, asta înseamnă că ridichiile apără de boli de inimă. Urmează să vă mai povestesc la Sănătos și verde și despre alte proprietăți grozave la ridichilor.