Ardeiul, un antioxidant puternic
Discutăm astazi la Sănătos și verde despre ardeiul verde, în special, pentru că și această legumă se află pe lista noastră, lista alimentelor bogate în apă, despre care am tot povestit săptămâna aceasta.
06 Februarie 2023, 10:56
Ardeii graşi de toate culorile şi nuanţele (roşii, albi, portocalii sau galbeni) au un conținut ridicat de apă, dar ardeii verzi conduc topul cu aproape 94% apă în componenţa lor. Să știți că ardeii verzi sunt plini de o mulțime de antioxidanți, la fel ca și frații lor ușor mai dulci. Ardeii sunt ideali pentru gustările târzii din noapte sau pentru aperitive.
Ardeii verzi, și nu numai, ne protejează de radicalii liberi care joaca un rol important în formarea colesterolului în artere și care pot duce la apariția bolilor de inimă. Oferind acești antioxidanți puternici, ardeiul verde poate preveni sau poate reduce simptomele acestor afecțiuni. Ardeii verzi sunt considerați imaturi, cu un gust usor amar, însă situația nu este chiar așa, întrucât și ei au multe proprietăți. De pildă, ardeiul verde reduce riscul apariției bolilor de inimă și datorită vitaminei B6 si acidului folic, cel care ajută la menținerea vaselor de sange sănătoase. De asemenea, cu ajutorul ardeilor grași verzi poate fi combătută și poliartrita datorită conținutului bogat în vitamina C. În combinație cu sucul de morcovi, sucul proaspăt de ardei este benefic persoanelor care prezinta deseori crampe. Singurul dezavantaj este acela că ardeiul verde conține calorii provenite și din zaharuri. Dar trebuie să consumăm cu moderație, ca de fiecare dată.