Beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale consumului zilnic de migdale
Migdalele sunt printre cele mai populare nuci din lume, fiind bogate în antioxidanți, vitamina E, proteine și fibre. Ele pot fi eficiente pentru a sprijini pierderea în greutate la persoanele care doresc să slăbească.
26 Ianuarie 2023, 09:33
Migdalele sunt bogate în proteine, fibre, calciu, cupru, magneziu, vitamina E și riboflavină. De asemenea, au fier, potasiu, zinc și vitamina B, niacină, tiamină și acid folic. Sunt un "depozit" de grăsimi sănătoase nesaturate, care sunt bune pentru inimă și colesterol.
Pot fi consumate întregi, măcinate sau ca unt de migdale. Se pot transforma chiar și în lapte de migdale. Această nucă delicioasă își merită cu adevărat statutul de super-aliment.
Migdalele pot fi o gustare excelentă, precum și un superaliment de dimineață.
S-a descoperit că consumul crescut de nuci este asociat cu un risc redus de boli cronice majore, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul zaharat de tip 2. (PM)
Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense. Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate.
Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici, potrivit Rador.
De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.
Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice.
Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.
La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.
Foto: pixabay