Beneficii uimitoare pentru sănătate ale consumului de suc de varză
Varza este o legumă cu frunze din familia Brassica, care include și broccoli, conopidă și varză de Bruxelles și este una dintre cele mai vechi legume cunoscute, datând încă din 4.000 î.Hr. in China.
05 Iulie 2021, 12:40
Vine în mai multe soiuri - verzi, roșii, care pot fi consumate crude sau fierte.
Mulți oameni iau diferite medicamente pentru a vindeca diferite tipuri de boală. Uneori aceste lucruri funcționează, dar de cele mai multe ori provoacă mai multe probleme decât rezolvă.
Majoritatea oamenilor nu agreează dietele pline cu legume. O dietă sănătoasă poate părea mai degrabă plictisitoare. Dar, există câteva băuturi pe care trebuie să le consumați, dacă doriți să rămâneți sănătoși.
Sucul de varză nu este cel mai des întâlnit suc de legume, dar se întâmplă să fie plin de antioxidanți, nutrienți și minerale benefice. De fapt, un singur pahar de suc de varză asigură o cantitate semnificativă de vitamine A, B, C, K și E, potasiu, fier, fosfor, glutamină, iod și o gamă de fitonutrienti, antioxidanți și enzime.
Sucul îndepărtează fibrele, dar furnizează nutrienții legumelor într-o formă concentrată. Consumul de suc singur este mai puțin umplut, așa că puteți avea mult mai multă varză decât ați putea în forma sa solidă.
Sucul de varză este bogat în substanțe nutritive sănătoase și substanțe chimice care vă ajută corpul. Varza are un nivel ridicat de glucorafanină, pe care corpul o transformă ușor în sulforafan, care este folosit de celule pentru a combate inflamația, a accelera vindecarea și a proteja împotriva unei varietăți de boli.
Unul dintre cele mai bine cercetate beneficii pentru sănătate ale consumului de suc de varză este capacitatea sa de a vindeca ulcerele.
De asemenea, poate ajuta la prevenirea cancerului. Oamenii de știință au explorat pe larg proprietățile de prevenire a cancerului ale legumelor crucifere. Glucozinolații din aceste alimente și-au dovedit efectele împotriva creșterii tumorilor. Deoarece legumele precum varza și broccoli pot încetini creșterea tumorii, ele pot oferi protecție împotriva cancerelor de piele, stomac, plămâni, prostată și sân.
Sucul de varză este o sursă excelentă de vitamina K și C, care ajută la combaterea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt principala cauză a bolilor precum cancerul și problemele cardiace. Aceste vitamine sunt, de asemenea, esențiale pentru menținerea sănătății foliculilor de păr și pentru hidratarea scalpului.
Riscuri potențiale ale sucului de varză
Legumele crucifere, cum ar fi varza, în special, atunci când sunt consumate crude - conțin substanțe numite goitrogeni, care pot interfera cu funcția tiroidiană normală.
Dacă aveți o afecțiune tiroidiană sau sunteți expus riscului de cancer tiroidian, este posibil să doriți să evitați sucul de varză. Discutați cu medicul urent despre acest aspect.
Autor: Petrut Mazilu
Foto: pixabay