Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficiile consumului de lapte de capră

Consumul laptelui de capră este benefic pentru organismul uman, mai ales atunci cand este proaspăt. Caprele produc, pe plan mondial, aproximativ 2% din totalul de lapte de consum.

Beneficiile consumului de lapte de capră

21 Iunie 2021, 07:46

Este un antiinflamator natural, iar persoanelor cu probleme inflamatorii intestinale le este recomandat să înlocuiasca laptele de vacă cu acest tip.

De asemenea, este și un agent metabolic. Studiile recente au asociat consumul de lapte de capră cu o capacitate crescuta de metabolizare a fierului si cuprului, in special in randul persoanelor care sufera de malabsorbtie, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.

Bio-disponibilitatea este o altă caracteristică a laptelui de capră. Din punct de vedere structural este cel mai asemănător cu laptele de mamă. Tocmai datorită acestor caracteristice chimice, laptele de capră este mult mai ușor de asimilat de corpul uman.

Are un continut scăzut de grăsimi. Laptele de capră este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate. Acesta are în mod natural ,mai puține grăsimi și un nivel ridicat de proteine si aminoacizi esențiali.

Este bogat în acizi grași. În timp ce laptele de vacă are in jur de 17% acizi grași, laptele de capră conține chiar și până la 35% acizi grași, fiind astfel mult mai nutritiv și mai sănătos. De fapt, pănă la 50% din persoanele cu intolerantă la lactoza pot include în dieta lor zilnică lapte sau produse din lapte de capră.

Are un conținut ridicat de calciu și are proprietăți antimucolitice .

Stimulează sistemul imunitar. Laptele de capră conține seleniu, un mineral esențial în menținerea unui sistem imunitar puternic, care să funcționeze corect.

Protejează împotriva cancerului la sân. În cadrul unui studiu, efectuat pe mai mult de 3500 de femei, cercetătorii au constatat o scădere a riscului de cancer la sân cu până la 45% in rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capră.

Riscul s-a diminuat chiar și cu 65% atunci când cercetătorii au analizat datele femeilor care se aflau in faza de premenopauză. Analiza sugerează că nivelul crescut de calciu din laptele de capră este motivul pentru scăderea riscului de cancer la sân.

De asemenea, laptele de capră oferă mai multă energie. E o sursă foarte bună de riboflavina, o vitamină din complexul B, foarte importantă pentru producerea de energie.

Oferă și o protectie cardiovasculară, este o sursă bună de potasiu, un mineral esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale și pentru sănătatea inimii.

O cană de lapte de capră conține până la 500 mg de potasiu și doar 121, 5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capră poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și protejează împotriva ateroscleorzei.

Acestea sunt doar câteva dintre multiplele beneficii pentru sănătate oferite de laptele de capră.

Foto: pixabay

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice
Sanatos si verde 19 Octombrie 2024, 13:51

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice

Merișorul (Vaccinum macrocarpon) produce fructe roșii mici, foarte utile pentru prevenirea recidivelor infecțiilor urinare...

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice
Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!
Sanatos si verde 11 Octombrie 2024, 13:20

Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!

În lupta pentru slăbire, medicamentele naturale sunt prezente și eficiente. Aromaterapia în special. Ce uleiuri și cum...

Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!
Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității
Sanatos si verde 17 Septembrie 2024, 11:54

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității

Merele, considerate adesea un aliment de bază datorită disponibilității și versatilității lor, sunt mai mult decât o gustare...

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității
Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă
Sanatos si verde 17 Septembrie 2024, 09:28

Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă

Începând de astăzi, timp de două săptămâni, emisiunea „Viața la Țară” lansează campania intitulată „Sănătatea din bucate”....

Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă
Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:35

Proprietăţile vindecătoare ale cătinei

Veţi renunţa să mai mergeţi la farmacie după medicamente, dacă veţi consuma toamna multă cătină, care are multiple...

Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:27

Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate

Este sezonul smochinelor - fructe cu numeroase proprietăţi benefice. Smochinele dulci sunt extrem de bogate în serotonină -...

Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate
Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:10

Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România

O revoluție pentru sănătatea noastră începe chiar din comuna Maia, județul Ialomița, unde o ciupercă rară, cu proprietăți...

Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România
Sanatos si verde 06 Septembrie 2024, 21:54

Alimentația sănătoasă merge mână în mână cu dietele „anti-cancer”?

O alimentație sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Aceasta nu este o idee nouă, deoarece, potrivit mai multor studii,...

Alimentația sănătoasă merge mână în mână cu dietele „anti-cancer”?