Beneficiile consumului de usturoi asupra sănătății. Ne poate prelungi viaţa cu zece ani
Usturoiul nu este potrivit doar pentru a spori aroma mâncărurilor preferate, el poate fi bun și pentru sănătatea noastră.
15 Noiembrie 2022, 08:46
Usturoiul a făcut parte din meniul bucătărilor de secole. Această plantă are proprietăți curative și medicinale, datorită naturii sale antibacteriene și antiseptice.
Proprietățile benefice ale usturoiului se datorează unui compus, alicina. Este bogat în minerale precum fosfor, zinc, potasiu și magneziu. De asemenea, vitaminele C, K, acid folic, niacina și tiamina se găsesc din abundență în usturoi.
Texte medicale antice din Egipt, China, India, Grecia și chiar Roma discutau despre proprietățile medicale ale usturoiului.
Usturoiul face parte din genul Allium, care include și ceapa, eșalota, prazul și arpagicul. (PM)
Nutriţionistul Angelica Duval susţine că utilizarea usturoiului ne poate prelungi viaţa cu 10 ani. Într-un interviu, medicul precizează că, datorită consumului de usturoi, flora patogenă din intestine este distrusă şi aceasta, la rândul său, ajută la întărirea imunităţii, care este determinată în proporţie de 70% de compoziţia bacteriană a tractului intestinal, noteaza Rador.
"Un intestin sănătos înseamnă longevitate", subliniază dr. Duval, adaugând că atunci când tăiem usturoiul, substanţele volatile pătrund în organsim odată cu respiraţia. Aceste substanţe au un efect antimicrobian, "dezinfectează organismul".
O astfel de protecţie împotriva bacteriilor este foarte importantă şi în ceea ce priveşte longevitatea, deoarece înseamnă rezistenţă la inflamaţii şi infecţii care pot scurta viaţa. În plus, această legumă abundă în molibden şi crom, oligoelemente care îmbunătăţesc controlul zahărului din sânge, reglarea proceselor metabolice şi producţia de enzime.
Foto: pixabay