Castravetele, sau cum să mănânci 97% apă
Săptămâna aceasta vorbim, la Sănătos și verde, despre alimentele bogate în apă, cele care ne mențin hidratați.
Articol de Antena Satelor, 05 Iunie 2024, 10:38
Știți deja că medicii ne recomandă să consumăm cel puțin 2 litri de apă pe zi, dar se intamplă, poate din cauza faptului că suntem prinși cu diverse pe parcursul zilei, să uităm să bem suficiente lichide. Tocmai de aceea este indicat să avem în meniul nostru zilnic alimente care ne pot asigura o parte din necesarul de apă. Și deschidem lista acestor alimente bogate în apă cu castravetele. Și sănătos și verde. Și în plus conține aproape 97 la sută apă.
Această legumă, cea care are cea mai mare cantitate de apă dintre toate alimentele solide, este perfectă în orice combinaţie de salată. Se poate consuma la fel de bine şi tăiat felii subţiri şi mâncat alături de humus, brânză, ardei sau orice altă combinaţie. Sau dacă vrei să storci din el şi mai multă apă, combină-l cu iaurt slab şi puţină mentă. O minunaţie, am incercat și este un sos divin. Castravetii sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitaminele din gama B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.
Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși cei mai mulți dintre noi elimină coaja, castravetele trebuie consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive despre care am vorbit.