Ce este deficitul de magneziu și în ce măsură afectează sănătatea organismului
Magneziul funcționează în fiecare celulă a corpului uman. Ne ajută să transformăm alimentele în energie, să reglăm sistemul nervos și să creăm noi proteine. Dar ce se întâmplă dacă avem un deficit de magneziu?
12 Octombrie 2021, 13:14
Cunoscut și sub numele de hipomagnezemie, acest dezechilibru este o problemă de sănătate adesea trecută cu vederea. Deficiența poate fi subdiagnosticată, deoarece semnele evidente nu apar în mod obișnuit până când nivelurile de magneziu din organism nu scad sever.
Problemele de sănătate asociate cu deficitul de magneziu includ diabetul, absorbția slabă, diareea cronică, boala celiacă. Persoanele cu alcoolism prezintă, de asemenea, un risc crescut.
Unul dintre primele semne ale deficitului de magneziu este adesea oboseala. Este posibil să observați spasme musculare, slăbiciune sau rigiditate.
Pierderea poftei de mâncare și greața sunt alte simptome frecvente în stadiile incipiente. Cu toate acestea, este posibil să nu observați deloc simptome la început.
Un deficit de magneziu poate fi greu de diagnosticat. Multe dintre simptomele inițiale ar putea indica o mare varietate de alte probleme de sănătate.
Există efecte mai grave dacă nu detectați deficiența din timp?
Dacă un deficit de magneziu nu este tratat, puteți dezvolta simptome precum amorțeală și furnicături, modificări ale personalității, ritmuri cardiace anormale și convulsii.
Este important să discutați cu un medic specialist, dacă observați semne de deficiență. Acesta poate efectua un test de sânge sau poate verifica nivelul de calciu și potasiu pentru a ajuta la identificarea problemei.
Cum poți avea mai mult magneziu în dietă
Adulții au nevoie de aproximativ 400 mg de magneziu pe zi. Alegeți alimente precum spanacul sau alte legume, nuci și semințe care sunt bogate în magneziu și alți nutrienți importanți.
O salată de mango, avocado și fasole neagră este o modalitate delicioasă de a da nivelurilor de magneziu un impuls sănătos. Atât avocado, cât și fasolea neagră sunt bogate în magneziu.
Petrut Mazilu
Foto: pixabay