Celulita: 5 alimente care ajută la reducerea acesteia
Prezentă adesea pe fese, coapse sau chiar pe stomac... Celulita afectează și femeile slabe. Fără pericol pentru sănătate, ele pot fi o sursă de complexitate zilnică. Medisite face bilanțul a 5 alimente care ar putea ajuta la reducerea acestuia, conform mai multor studii.
Articol de Simona Lazăr, 02 Octombrie 2023, 06:42
Denumită și „coaja de portocală”, celulita complexă a multor femei, chiar dacă nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Celulita corespunde unei mase de grăsime sub piele și unei modificări a țesutului adipos în anumite zone ale corpului: spatele coapselor, fese, stomac, partea superioară a brațelor.
Celulita: afectează în principal femeile
În timp ce bărbații pot avea și celulită, femeile sunt mult mai afectate. Acest lucru vine în primul rând din diferența de țesut hipodermic dintre cele două sexe. "Femeile au lobuli adipoși (grupări de celule adipoase) perpendiculari și paraleli cu suprafața pielii, ceea ce înseamnă că cea mai mică alterare este rapid vizibilă. Lobulii adipoși bărbaților sunt orientați oblic, lăsând pielea mai netedă", explică farmacia online Pharma GDD. pe site-ul său.
În plus, celulita este, de asemenea, legată de estrogen. Acești hormoni feminini cresc așadar riscul de celulită, ceea ce înseamnă că aceasta din urmă este mai prezentă la femei. „De asemenea, trebuie remarcat faptul că masa de grăsime este mai mare la femei (25% față de 15% la bărbați) pentru a satisface nevoile crescute ale organismului în timpul sarcinii și alăptării”, adaugă Pharma GDD.
Celulita: care sunt cauzele?
Celulita nu este influențată doar de hormoni. Poate fi favorizată de mulți alți factori. Un stil de viata sedentar si o alimentatie dezechilibrata cresc riscul aparitiei acestei celebre coaji de portocala. Pentru a o evita, trebuie deci să adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată. Anumite alimente sunt deosebit de cunoscute pentru a reduce celulita. Medisite face bilanțul acestor 5 alimente pentru a le pune în meniu, conform mai multor studii.
1) Afine
Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție a arătat că consumul de afine a fost asociat cu o greutate mai mică și, prin urmare, cu un risc mai mic de celulită.
2) Lentila
Cercetările publicate în American Journal of Clinical Nutrition au evidențiat beneficiile lintei pentru pierderea în greutate și reducerea celulitei.
3) Kale
Un studiu transversal din 2014, publicat în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică, a arătat că participanții care au mâncat legume verzi precum kale aveau mai puțină grăsime viscerală decât cei care nu au mâncat.
4) Avocatul
Un studiu publicat în revista Nutrients arată că femeile care au consumat avocado au slăbit mai mult decât altele.
5) Banana
Surse de potasiu, studiile au arătat că banana ajută la reducerea umflăturilor. Prin reducerea acestora din urmă, banana ajută la reducerea aspectului vizibil al celulitei.