Clătitele - desertul care nu îngrașă. Află cum să le pregătești
Îți plac clătitele? Nu te priva de ele! Reprezintă unul dintre deserturile rare pe care le poți mânca fără veșnicul gând de vină: „O să mă îngrașă”.
28 Octombrie 2022, 01:42
Cu condiția, desigur, să nu umpleți clătitele cu o farsă prea grasă și prea dulce și să pregătiți un aluat ușor de clătite, ceea ce ar trebui să fie în mod normal.
Însă dacă optați pentru clătite cu făină de castane, veți avea în plus bonusul unui aluat care îți va asigura fibre. Nu este greu de făcut.
Pur și simplu amestecați 200 g de făină de castane, 100 g de făină de grâu și 4 vârfuri de sare într-un bol.
Sapă o fântână și sparge 2 ouă în ea. Amestecați pentru a le amesteca apoi adăugați 15 cl de apă și 15 cl de 1/2 lapte degresat.
Se bate bine și se lasă să stea 1 oră.
Gătiți apoi clătitele una câte una într-o tigaie mică antiaderentă, unsă ușor cu o perie cu puțin ulei.
Ornează aceste clătite cu brânză de vaci sau brocciu. Serviți-le cu o salată de fructe sau un compot de pere sau mere.
Și întrucât acest aluat de clătite nu este dulce, îl puteți folosi și cu o fondue de praz, un tartar de somon. Așa, clătita poate fi și un starter savuros!