Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Articol de Antena Satelor, 02 Aprilie 2024, 09:59
Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor naturale. Cu toate acestea, dacă dorești să te concentrezi pe un singur aliment, usturoiul este cea mai bună opțiune.
Proprietățile sale benefice pentru sănătate se datorează compușilor săi sulfuroși, antioxidanților, vitaminelor și mineralelor. Alicina, o enzimă activă prezentă în usturoi, este principala responsabilă pentru efectul său de reducere a tensiunii arteriale. Alicina este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit, tăiat sau mestecat.
Există diverse rețete pentru tratamente naturale pentru hipertensiune arterială, dar consumul zilnic de 1-2 căței de usturoi este considerat cel mai simplu și eficient mod de a reduce tensiunea arterială.
Usturoiul poate fi, de asemenea, inclus în dieta zilnică ca remediu pentru hipertensiunea arterială. Consumul de usturoi proaspăt este considerat cea mai bună modalitate de a gestiona tensiunea arterială ridicată. Pentru a menține tensiunea arterială sub control, este recomandat să consumi usturoi crud în fiecare zi.