De ce produsele sărate și sarea trebuie limitate
Este recomandat să nu consumați mai mult de 5 g de sare pe zi pentru un adult, ceea ce este echivalentul a 2,4 g de sodiu (sodiul fiind o componentă a sării).
29 Decembrie 2022, 20:15
Amintiți-vă că și copiii nu au aceleași nevoi ca și un adult. De exemplu, alimentele oferite unui copil sub 1 an nu trebuie sărate.
De ce să limitați sarea?
Deoarece consumul excesiv de sare favorizează hipertensiunea, ea însăși cauza bolilor cardiovasculare.
Cum să reduceți consumul de sare?
O mare parte din sarea pe care o consumăm provine din produse procesate: delicatese, preparate gata preparate, supe deshidratate, brânză, pâine.
Dacă cumpărați mâncare preparată, preferați produsele care poartă sigla Nutri-Score A și B.
Limitați achiziția de alimente bogate în sare: preparate, mezeluri, biscuiți pentru aperitiv, gustări etc.
Preferați sarea iodata (indicata pe eticheta).
Când gătiți, aveți grijă să nu sărați prea mult apa de gătit și reduceți cantitatea de sare pe care o utilizați. Pentru a condimenta mâncărurile și a le da aromă, luați în considerare condimentele (o strop de curry sau boia), condimentele, ierburile (usturoi, ceapă etc.) și ierburile proaspete deshidratate sau congelate (pătrunjel, busuioc, coriandru)...
La masa, gustati inainte de sarat si nu scoateti in valoare produsele conservate.